Aktualitások 

Featured 

10 000 tisztviselő az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségnek        

Európa külső határainak védelme érdekében 2027-ig tízezer határőr érkezik az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséghez. A javaslatról április 17-én szavazott az EP.

Megosztás itt: Twitter

Pénzügyi válság esetén a bankok bizonyos mennyiségű tartalékot tarthatnak maguknál 💰 a pénzügyi stabilitás érdekébe… https://t.co/v9dE6bVrkI

Lásd még: 

Blurred silhouettes of cars surrounded by steam from the exhaust. ©APimages/European Union-EP        

Társadalom 
 

Az autók szén-dioxid-kibocsátását csökkenti az a jelentéstervezet, amelyet március végén fogadtak el a képviselők. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róla.

cover picture for road safety infographic        

Társadalom 
 

Az EU útjai igen biztonságosak, de melyik ország teljesít a legjobban ebben a kérdésben? Tudjon meg többet a halálos közúti baleseteket érintő adatokról.

A demokrácia védelme a bejelentők védelmezésével        

Társadalom 
 

Nagyobb védelmet biztosít az EU az informátoroknak, akik az uniós szabályok megsértését jelentik, és cselekvésre ösztönzi azokat, akiknek tudomása van további szabálysértésekről.

The winners of the #myeumoment video competitions are among the 100k "thistimeimvoting" volunteers. This time is not only about voting but persuading others to vote too. Be active and become an ambassador, subscribe to www.thistimeimvoting.eu        

Uniós ügyek 
 

2019. május 23–26. között tartják az európai választásokat, ahol a szavazatával mindenki véleményt nyilváníthat arról, milyen legyen az új Parlament. Összefoglaltuk mit érdemes tudni róla.

E-mailes értesítés 

Feliratkozás a különböző témájú hírlevelekre