Gazdaság 

A kategória termékei 

Az EP-képviselők támogatják az európai beruházásokat ösztönző akciótervet      ©AP Images/European Union - EP        

Gazdaság 
 

A gazdasági válságot követően az EP számos intézkedést hozott, hogy visszaállítsa a bizalmat az európai bank- és pénzügyi rendszer iránt, valamint ösztönözze a beruházásokat.

Gépjárművek károsanyag-kibocsátása: a vizsgálóbizottság tanul a botrányból        

Kedden délután, mintegy egyévnyi munka után az EP gépjárműiparban alkalmazott kibocsátásméréssel foglalkozó vizsgálóbizottsága szavaz ajánlásairól, amelyben szigorúbb szabályozásra és további uniós szintű lépésekre tesz javaslatot. Jens Gieseke (néppárti, német) témafelelős a szavazás kapcsán elmondta: „Megtanultuk a múlt leckéit, és most elvégezzük a házi feladatunkat (...), hogy ez a botrány ne történhessen meg még egyszer”. Összefoglaltuk, hogy mit érdemes tudni a javaslatokról.

Veszélyes növényvédő szerek helyettesítése        

Habár a hagyományos növényvédő szerek rendkívül hatásosak a károkozók irtására, az emberi egészségre, az állatokra és a környezetre jelentett kockázatuk egyre több vita tárgyát képezi. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság adatai szerint az élelmiszerek 45%-a tartalmazhatja a növényvédő szerek származékát. A Parlament azért dolgozik, hogy az EU a természetes, biológiai szerek használatára ösztönözze a gazdákat.