Így menekült meg a népszerű Erasmus program 

 
 

Megosztás itt: 

A program rendkívül népszerű az európai diákok körében 

A nagy népszerűségnek örvendő Erasmus program közel hárommillió diáknak és tanárnak tette lehetővé eddig a külföldi tanulást, tanítást és szakmai tapasztalatcserét. A program folyamatos működése azonban idén veszélybe került, amikor elapadtak a finanszírozáshoz szükséges költségvetési források. A decemberi plenáris ülésen az EP megszavazta az uniós költségvetés 6 milliárd eurós kiegészítését, ami lehetővé teszi a kifizetések teljesítését.

Az uniós intézmények vezetői írásos garanciát vállaltak arra is, hogy amennyiben szükséges, 2013-ban is kiegészítik a költségvetést, hogy az EU teljesíteni tudja kötelezettségvállalásait.

A 80-as években indult Erasmus program az EU egész életen át tartó tanulási programjának része. Hosszabb távú célja az európai felsőoktatási térség kialakítása és az innováció elősegítése. A legnépszerűbb célországok a diákok körében Spanyolország, Franciaország és Németország.

Tanulni azonban nem csak Erasmus-ösztöndíjjal lehet külföldön. Infografikánkból az is kiderül, hogy ilyen esetben hol mennyit kell fizetni a tanulásért.