Fotópályázatot hirdet az EP: villantsa meg tehetségét! 

 
 
Kattintson, pályázzon, nyerjen! 

Fotópályázatot hirdet az Európai Parlament webszerkesztősége. Ha szeret fényképezni, érdeklik az aktuális európai kérdések és szeretné viszontlátni képeit az EP honlapján és közösségi oldalain, akkor itt az alkalom, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is megvillantsa tehetségét! Minden hónapban egy-egy aktuális témával kapcsolatban várjuk a képeket. A pályázat győzteseit júliusban meghívjuk a választások után megalakuló EP strasbourgi nyitóülésére.

„Legyen a vendégfényképészünk 2014!” címmel indít pályázatot januártól májusig szerkesztőségünk. Minden hónapban megjelölünk egy–egy, az Európai Unió számára nagy jelentőséggel bíró, aktuális témát, amelynek kapcsán várjuk a vendégfényképész‑jelöltek fényképeit.


Fotópályázatunk májusi témája: „Úton a szavazófülke felé – a választás napja”. Az EP-választásokhoz kapcsolódó képeket május 25-én éjfélig várjuk. Ezúttal minden pályázó akár öt képet is beküldhet. A zsűri június 6-án hozza nyilvánosságra, hogy ki nyeri a fordulót.


Az e-mail cím, ahová a képeket és a jelentkezéseket várjuk: webcom-flickr@europarl.europa.eu. A részletes pályázati kiírás a jobb oldali linkre kattintva érhető el.

 

A hónap fotói közül szerkesztőségünk választja ki a tíz legjobbat és a havi győztest. A havi győztesek közül kerül ki a végső győztes is, akit szintén szerkesztőségünk zsűrije választ ki.


A havonta kiválasztott fotók közül a pályázat végén a közönség is szavazhat kedvencére. Amelyik pályamű a legtöbb lájkot kapja közösségi oldalainkon, az kapja a közönségdíjat.


A két végső győztest – a közönségdíjas pályázót és a zsűri által kiválasztott végső győztest –, meghívjuk a májusi EP-választások után összeülő Európai Parlament júliusi, strasbourgi alakuló ülésére.


Az áprilisi győztes


Az áprilisi kiírás győztese Szellő Gábor, akinek képével az EP weboldalán megjelent cikkünket közöltük április 28-án. A nyertes képet és többi döntőst Facebook-oldalunkon is meg lehet nézni.