Fotópályázatot hirdet az EP: villantsa meg tehetségét! 

 
 

Megosztás itt: 

Kattintson, pályázzon, nyerjen! 

Fotópályázatot hirdet az Európai Parlament webszerkesztősége. Ha szeret fényképezni, érdeklik az aktuális európai kérdések és szeretné viszontlátni képeit az EP honlapján és közösségi oldalain, akkor itt az alkalom, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is megvillantsa tehetségét! Minden hónapban egy-egy aktuális témával kapcsolatban várjuk a képeket. A pályázat győzteseit júliusban meghívjuk a választások után megalakuló EP strasbourgi nyitóülésére.

„Legyen a vendégfényképészünk 2014!” címmel indít pályázatot januártól májusig szerkesztőségünk. Minden hónapban megjelölünk egy–egy, az Európai Unió számára nagy jelentőséggel bíró, aktuális témát, amelynek kapcsán várjuk a vendégfényképész‑jelöltek fényképeit.


Fotópályázatunk májusi témája: „Úton a szavazófülke felé – a választás napja”. Az EP-választásokhoz kapcsolódó képeket május 25-én éjfélig várjuk. Ezúttal minden pályázó akár öt képet is beküldhet. A zsűri június 6-án hozza nyilvánosságra, hogy ki nyeri a fordulót.


Az e-mail cím, ahová a képeket és a jelentkezéseket várjuk: webcom-flickr@europarl.europa.eu. A részletes pályázati kiírás a jobb oldali linkre kattintva érhető el.

 

A hónap fotói közül szerkesztőségünk választja ki a tíz legjobbat és a havi győztest. A havi győztesek közül kerül ki a végső győztes is, akit szintén szerkesztőségünk zsűrije választ ki.


A havonta kiválasztott fotók közül a pályázat végén a közönség is szavazhat kedvencére. Amelyik pályamű a legtöbb lájkot kapja közösségi oldalainkon, az kapja a közönségdíjat.


A két végső győztest – a közönségdíjas pályázót és a zsűri által kiválasztott végső győztest –, meghívjuk a májusi EP-választások után összeülő Európai Parlament júliusi, strasbourgi alakuló ülésére.


Az áprilisi győztes


Az áprilisi kiírás győztese Szellő Gábor, akinek képével az EP weboldalán megjelent cikkünket közöltük április 28-án. A nyertes képet és többi döntőst Facebook-oldalunkon is meg lehet nézni.