Manon Vercouter, Marius Matache és Kamile Baubinaite, Facebook-játékunk nyertesei nyomták meg a weboldalt elindító gombot március 31-én 

Európa történelmét közösen írjuk. Nemcsak a híres elnökök és vezetők alakítják kontinensünk történetét, hanem mi európaiak is hozzájárulunk, formáljuk közös értékeinket és identitásunkat. A My House of European History oldalon az elmúlt hetekben több százan osztották meg Európához kapcsolódó személyes történetüket, emlékeiket, videóikat, fotóikat, amelyek között március 31-étől bárki böngészhet. Számodra mit jelent európainak lenni? Oszd meg másokkal a kontinens nagy online történelemkönyvében!

Utazás térben és időben

A My House of European History egy egyedi, együttműködésen alapuló projekt, amely mindannyiunk Európával kapcsolatos beszámolóit tartalmazza. Ezek szólhatnak például arról, hogy mit jelent európainak lenni, vagy bemutathatnak egy fontos történelmi eseményt a mi, vagy egy szerettünk szemszögéből.

Ebben a hatalmas katalógusban idő, témakör, a beküldő személye, hely szerint, vagy akár a magyar nyelvre szűrve is lehet keresgélni a történetek között.

Meséld el a történeted!

Már több százan feltöltötték az Európa történelméhez kapcsolódó emlékeiket, de továbbra is folytatjuk a gyűjtést. A történeteket természetesen magyarul is be lehet küldeni és lehet kérni az angol fordítását is, így még több ember számára elérhetővé válik.

Kövesd az európai polgárok ezernyi történetének fonalát és oszd meg a tiédet!