Antonio Tajani elnök az állampolgárok jogainak védelme érdekében szólalt fel a londoni találkozó alkalmával, ahol Theresa May brit miniszterelnökkel a Brexit következményeiről egyeztettek.

„Az Európai Parlament üzenete egyértelmű: az állampolgárok érdekeinek lehető legerősebb védelme az elsődleges prioritás számunkra” - mondta az EP-elnök. A képviselők április 5-én fogadták el a Parlament feltételeit az Egyesült Királyság kilépési szerződésének elfogadásához.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Antonio Tajani hangsúlyozta, hogy a Brexit-tárgyalások egyik legfontosabb eleme lesz egy megállapodás az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok, illetve a tagállamokban élő brit állampolgárok jogainak biztosításáról: „A diákok, családok és munkavállalók értékes tagjai ezeknek a társadalmaknak és megérdemlik, hogy biztonságban érezzék a jövőjüket”.

Az EP elnöke a brit miniszterelnök mellett civil szervezetek képviselőivel is találkozott, hogy jobban megismerje aggodalmaikat a Brexit-tárgyalások kapcsán.