Nemzetközi konferencia a tiszta energiáról az Európai Parlamentben 

 
 

Megosztás itt: 

Konferencia az EP-ben 

Az Európai Parlament konferenciát szervez a tiszta energiáról, az energetikai beruházások ösztönzéséről és a gazdaság fellendítéséről Brüsszelben november 7-én.

A párizsi klímamegállapodásban meghatározott ambiciózus célok eléréséhez az EU-nak ösztönöznie kell a beruházásokat az energiaszektorban. A zöld energiára történő áttérés fontos része a tervnek, a folyamat lépéseit a Tiszta energia minden európainak elnevezésű jogalkotási csomagban határozta meg az EU.

Az Európai Parlament a Bizottsággal közösen konferenciát rendez a tiszta energiával kapcsolatos beruházások finanszírozásáról november 7-én, 9:30 és 18:30 között az EP brüsszeli épületében. A regisztráció 8:30 órától kezdődik. A konferenciát élőben lehet követni honlapunkon ide kattintva.

A politikai vezetők, beruházók és az energiaszektor képviselőinek részvételével tervezett konferencia középpontjában a Tiszta energia csomag áll, és a következő területekre összpontosít majd:

  • az EU-s támogatások szerepe az energiaszektorban;
  • a tiszta energiára történő áttérés előkészítő lépései;
  • a tiszta és hatékony energiára való átállás támogatása helyi szinten;
  • a nagyszabású energetikai projektekbe való beruházás, ideértve a határkeresztező szállítási infrastruktúrákat;
  • a megújuló forrásból származó energiatermelési infrastruktúrák.


Az EU vállalta, hogy 2030-ig 40%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, amiben nagy szerep jut az energiaszektornak és a tiszta energiára történő átállásnak. Ahhoz, hogy az EU tartani tudja az ambiciózus célokat, 2020 és 2030 között minden évben mintegy 379 milliárd eurónyi beruházást kell végrehajtani főként az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások és az infrastruktúra területén.