Nemzetközi konferencia Európa digitális gazdaságáról 

 
 

Megosztás itt: 

A digitális forradalom hatása jövőnkre címmel tart nemzetközi konferenciát az EP és a Bizottság április 25-én Brüsszelben. Elindult a regisztráció, de a közvetítés online is követhető.

Nemzetközi konferencia: A digitális forradalom hatása jövőnkre 

A digitális egységes piac létrehozása várhatóan 415 milliárd euróval járul hozzá Európa gazdaságához, számos munkahelyet és lehetőséget teremtve. Ugyanakkor, míg az új technológiák teret nyitnak az üzleti és innovációs fejlődésnek, az Európán belül tapasztalható digitális szakadék miatt a tagállamok nem egyenlő arányban részesülnek a digitális forradalom előnyeiből.

 

Hogyan támogatja az EU az innovációt és hozza létre az európai adatgazdaságot? Milyen lehetőségeket rejtenek az olyan újgenerációs információs technológiák, mint a dolgok internete (Internet of Things), a felhőalapú számítástechnika, a big data és az adatelemzés? Miként tudja az EU megtartani az állampolgárok bizalmát, akiknek ma már 80%-a az interneten tájékozódik, és 70%-a a híreket is online fogyasztja?

 

Ezeket a kérdéseket járják körül szakértők, jogalkotók, döntéshozók és a digitális piac képviselői április 25-én az Európai Parlament és az Európai Bizottság közös nemzetközi konferenciáján a Parlamentben, Brüsszelben.

 

A konferencia témái:

  • Lefedettség és az adatgazdaság fejlesztése, a digitális szakadék megszüntetése például az 5G, a nagyteljesítményű számítástechnika, és a mesterséges intelligencia kiaknázásával
  • Jobb hozzáférésen alapuló innováció, az adatok elsődleges és újbóli felhasználása
  • A digitális szolgáltatások előnyei, kihívásai és új lehetőségei az európaiak számára, illetve az emberek bizalmának fenntartása
  • A digitális egységes piac létrehozása és a határok megnyitása az európai vállalkozások számára

 

A konferencia 14:30-kor kezdődik, kapunyitás 13:00 órakor.