Európai ifjúsági rendezvény: 2 nap, 8 ezer résztvevő, temérdek ötlet 

 
 

Több ezer fiatal vitatja meg az EU előtt álló kihívásokat az immár harmadik európai ifjúsági rendezvényen (EYE) Strasbourgban. Az eseményeket online is lehet követni.

EYE 2018 

Rekordszámú, több mint 8 ezer fiatal érkezik az Európai Parlament strasbourgi épületébe június 1-2-án, hogy találkozzanak az uniós döntéshozókkal, az üzleti szektor és a civil szféra képviselőivel, és részt vegyenek a mintegy 400 workshopon, szemináriumon és egyeztetésen.

Az európai ifjúsági rendezvény célja, hogy bevonja a fiatalokat az Unió politikájának alakításába. Az itt születő legfontosabb ötleteket a szervezők egy jelentésben foglalják majd össze, amelyet eljuttatnak az EP szakbizottságaihoz.

Az EYE eseményei élőben az interneten

Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni a péntek reggel kezdődő eseményen, honlapunkon online követhetik a fontosabb vitákat.

Élő bejelentkezésekkel, interjúkkal tudósítunk a rendezvényről a Parlament és az EYE Facebook-oldalán, és számos hasznos információt közzéteszünk az esemény oldalán is. A vitákat a Twitteren is lehet követni angolul, illetve franciául, az #EYE2018 hashtaggel pedig bárki bekapcsolódhat a beszélgetésekbe. Instagram-fotóinkon és Snapchat-videóinkon keresztül pedig megmutatjuk, milyen ezen a hétvégén a Parlament a színfalak mögött.

A rendezvényt Antonio Tajani EP-elnök nyitja meg a plenáris teremben pénteken 10 órától. A pontos programot ide kattintva lehet elérni.