Európai ifjúsági rendezvény: 2 nap, 8 ezer résztvevő, temérdek ötlet 

 
 

Megosztás itt: 

Több ezer fiatal vitatja meg az EU előtt álló kihívásokat az immár harmadik európai ifjúsági rendezvényen (EYE) Strasbourgban. Az eseményeket online is lehet követni.

EYE 2018 

Rekordszámú, több mint 8 ezer fiatal érkezik az Európai Parlament strasbourgi épületébe június 1-2-án, hogy találkozzanak az uniós döntéshozókkal, az üzleti szektor és a civil szféra képviselőivel, és részt vegyenek a mintegy 400 workshopon, szemináriumon és egyeztetésen.

Az európai ifjúsági rendezvény célja, hogy bevonja a fiatalokat az Unió politikájának alakításába. Az itt születő legfontosabb ötleteket a szervezők egy jelentésben foglalják majd össze, amelyet eljuttatnak az EP szakbizottságaihoz.

Az EYE eseményei élőben az interneten

Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni a péntek reggel kezdődő eseményen, honlapunkon online követhetik a fontosabb vitákat.

Élő bejelentkezésekkel, interjúkkal tudósítunk a rendezvényről a Parlament és az EYE Facebook-oldalán, és számos hasznos információt közzéteszünk az esemény oldalán is. A vitákat a Twitteren is lehet követni angolul, illetve franciául, az #EYE2018 hashtaggel pedig bárki bekapcsolódhat a beszélgetésekbe. Instagram-fotóinkon és Snapchat-videóinkon keresztül pedig megmutatjuk, milyen ezen a hétvégén a Parlament a színfalak mögött.

A rendezvényt Antonio Tajani EP-elnök nyitja meg a plenáris teremben pénteken 10 órától. A pontos programot ide kattintva lehet elérni.