Megosztás itt: 

Kutatás, fejlesztés, innováció, projektek - sokszor hallott szavak, de mit takarnak pontosan? Hogyan hatnak az életünkre? November 27-én konferenciát szervez az EP és a Bizottság a témában.

November 27-én közös konferenciát rendez a Parlament és a Bizottság az EP épületében, amelynek központi témája az, hogyan hat a kutatás és innováció a mindennapi életünkre, tevékenységünkre.

Az elmúlt 30 évben az EU mintegy 200 milliárd eurót költött kutatással és innovációval foglalkozó projektekre, amelyek célja, hogy növeljék az életminőséget Európa-szerte és megpróbáljanak megoldást találni a megoldhatatlannak tűnő problémákra is.

A Galielo-tól, vagyis az európai GPS-től a Casper-ig, amely rákkal küzdő gyermekeket segít, számos projektnek közvetlenül is érezzük a hatását. Tavaly az Európai Kutatási Tanács által finanszírozott projektek több mint fele áttörést jelentett a kutatásokban a maga területén.

A november végi konferencián tudósok és politikusok egyeztetnek a kutatás-fejlesztés előtt álló kihívásokról. A találkozó négy fő témára koncentrál:

  • Egészség és jólét
  • Fenntartható környezetvédelem
  • Az innováció és a piac
  • Biztonságos társadalom


A konferenciát online is lehet követni a #ResearchImpactEU hashtaget használva.

80  ; európai tudós és kutató nyert Nobel-díjat az elmúlt 10 évben

Idézet megosztása: