Cikkek 

Antonio Tajani, President of the European Parliament        

Antonio Tajanit választották az Európai Parlament élére, Martin Schulz helyére az EP-képviselők január 17-én. A néppárti, olasz EP-képviselő 351 szavazattal nyerte az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulóját a 282 voksot szerzett szocialista, olasz Gianni Pittella előtt. Antonio Tajani mandátuma a 2019-es európai választásokig szól.

infographic illustration on Who's who in the European Parliament        

Az EP-képviselők Antonio Tajanit választották az Európai Parlament elnökévé január 17-én, majd 18-án kijelölték az EP 14 alelnökét, valamint az adminisztratív- és pénzügyekért felelős 5 quaestort. Infografikánkon összegyűjtöttük, hogy kik a Parlament új vezetőtestületének tagjai.

The new President of the European Parliament is Antonio Tajani        
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Antonio Tajani (EPP, Olaszország) nyerte 351 szavazattal az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulóját a 282 voksot szerzett Gianni Pittella (S&D, OIaszország) előtt.

Cikkek 

Antonio Tajani elected European Parliament's new president        

Új elnököt választott az Európai Parlament január 17-én, kedden Strasbourgban. Antonio Tajani az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulójában szerezte meg a kellő mennyiségű szavazatot. Az új elnök beszédében kiemelte a demokratikus választások fontosságát és elmondta, hogy frakcióra való tekintet nélkül minden EP-képviselő elnöke lesz. Rövid videónkban összefoglaltuk az elnökválasztás fő pillanatait.