Cikkek 

Intro - IWD2017 ©Getty Image        

Habár egyre több nő részesül ugyanolyan oktatásban és szerez képzettséget, mint a férfiak, ugyanazért a munkáért a nők átlagosan még mindig kevesebb fizetést kapnak. Emellett alulreprezentáltak a vezető beosztásokban, ahol az EU-ban negyedével, Magyarországon pedig harmadával kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Az Európai Parlament az idei nemzetközi nőnap alkalmából a nők gazdasági erejére hívja fel a figyelmet, és ezalkalomból számos programot szervez.

A nők megerősődése: a modern Európa kihívása        

Az Európai Parlament a nemzetközi nőnap alkalmából a nők gazdasági erejére és szerepvállalására hívja fel a figyelmet. A nemek közötti egyenlőség még számos területen nem valósul meg, de kiemelkedő ezek közül a bérezés és a részvétel a politikában - vélik Constance Le Grip és Anna Hedh EP-képviselők, a nőjogi szakbizottság tagjai.

infographic illustration on International Women's Day        

Az idei nemzetközi nőnapon az Európai Parlament a nők gazdasági erejére és szerepvállalására hívja fel a figyelmet. A statisztikák szerint a nők bruttó órabére 2014-ben még mindig 16,7%-kal alacsonyabb volt, mint a férfiaké. Infografikánkon bemutatjuk az öt fő területet, amelyeken nem érvényesül a nemek közötti egyenlőség világszerte.

Cikkek 

Female and male symbols depicting women equality. ©AP Images/European Union-EP        

A nők bruttó órabére világszerte még mindig 16,7%-kal kevesebb, mint a férfiaké és sokkal kisebb esélyük van vezető pozícióban elhelyezkedni. Március 8-a a nemzetközi nőnap, amely alkalomból az EP nőjogi szakbizottsága idén a nők gazdasági erejére és helyzetére hívja fel a figyelmet. Számos rendezvényt szerveznek, amelyeket online is lehet követni, Facebook-interjúnkban pedig bárki kérdezhet Ernest Urtasun EP-képviselőtől, aki a nemek közötti egyenlőség helyzetéről készített jelentést.