Videó: online filmek zenék, könyvek határok nélkül az EU-nak köszönhetően 

 
 

Megosztás itt: 

Április 1-jével az új EU-s szabályoknak köszönhetően egy másik uniós országból is elérhetjük majd az online tartalmakat, amelyekre otthon előfizettünk.

Sokan fizetünk elő különböző online szolgáltatásokra, hogy elérhessük a szerzői jog által védett filmeket, zenéket, kedvenc sorozatunkat, vagy éppen elektronikus könyveket, elég, ha a Netflixre, vagy a Viasat Viaplay szolgáltatásra gondolunk. Mostanáig ezt határokhoz kötötte a szerzői jogok országos szintű szabályozása.

A határok nélküli online tartalomszolgáltatásról szóló új szabályozás április 1-jétől érvényes, ezentúl meghatározott (viszonylag rövid) idejű külföldi tartózkodásunk alatt is hozzáférhetünk az online tartalmakhoz, amelyekre otthon előfizettünk.

„Ha például Németországban lakik, de Spanyolországba megy nyaralni, dolgozni vagy a rokonait meglátogatni, a Németországban elérhető szolgáltatásokat az Unió bármely más országában elérheti, mivel a szöveg az EU-ra terjed ki” - magyarázza Jean-Marie Cavada (liberális, francia) jelentéstevő.

Videónkban bemutatjuk a részleteket.