A „Szerkezet” című kép nyerte júniusi fotópályázatunkat ©Nati Esmel 

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig különböző, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várjuk a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot.

Júniusban a „fenntartható fejlődés, tisztességes munkahelyek" volt fotópályázatunk témája. A beküldött képek közül a zsűri a katalán Natividad Esmel Campos (61) fotóját tartotta a legjobbnak. A hobbifotós jelenleg Portugáliában él, „Szerkezet” című képe egy brüsszeli metróállomáson dolgozó munkásokról készült.


Minden hónap tíz legjobb képét az EP Facebook és Google+ oldalán lehet megnézni, és ott lehet a kedvencekre is szavazni.


A nyári téma: Gyerekek és fiatalok


Beküldési határidő: augusztus 30., éjfél.


A fotókat és a jelentkezési lapot e-mailben a webcom-flickr@europarl.europa.eu címre várjuk. További részletek a jobb oldali linkeken.


A beérkezett képek közül szerkesztőbizottság választja ki a havi győztest, amely automatikusan bekerül a döntőbe. Minden hónapban a tíz legjobb képet az EP közösségi oldalain is közzétesszük, ahol az internetezők szavazhatnak kedvencükre. A fotópályázat végén legtöbb szavazatot kapott fotóé lesz a közönségdíj.


A zsűri és a közönség által kiválasztott legjobb fotó szerzőit meghívjuk az EP 2015. novemberi strasbourgi plenáris ülésére, ahol képsorozatot készíthetnek majd.


További hírek az Európai Parlamentből erre a linkre kattintva olvashatók.