Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Európai Ifjúsági Károly-díj: az Európai Parlamentben jártak az idei nyertesek

Egyéb Cikk - Intézmények / Ifjúság18-10-2013 - 16:20
 
Kathrin RENNER, Luis Alvaro MARTINEZ, Anne-May KALDOJA, Katarzyna SIENNICKA   Az idei díjazottak: Kathrin RENNER, Luis Alvarado Martinez, Anne-May Kaldoja, Katarzyna Siennicka

Az Európai Parlament vendégei voltak az Európai Ifjúsági Károly-díj idei nyertesei október 16–17-én. A fiatalok bemutatták nyertes projektjüket a kulturális szakbizottság ülésén és fogadta őket Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is. A 2008-ban alapított díjat minden évben olyan fiatalok kapják, akik az európai identitást kifejező és megerősítő projekteken dolgoznak.


Az idei győztesek


Idén a spanyol „Európa sínen” weboldal kapta az első díjat. Luis Alvadaro Martinez és Kathrin Renner, a projekt gazdái elmondták: „Szerettük volna közelebb hozni Európát a diákokhoz, megkérdezni őket arról, hogy miként látják a kontinenst 2020-ban. Ez jó lehetőség volt arra, hogy új, pozitív üzenetet közvetítsünk Európáról.”


A „Fedezd fel Európát!” lengyel fotópályázat lett a második idén. „A képeken keresztül új megvilágításba helyezzük Európát” – mondta a projekt kiötlője, Katarzyna Siennicka szerkesztőségünknek.


A harmadik helyet egy észt kezdeményezés, az „Életem története” kapta. A program célja, hogy párbeszédre ösztönözze az európai fiatalokat és az észt időseket.


Anne-May Kaldoja, a projekt egyik gazdája szerint a kezdeményezés segít megerősíteni a kapcsolatot Európa és Észtország között. „Arról tanúskodik, hogy Európa nem csak a nagy országokról szól” – mondta.


Ez csak az első lépés


Az „Európa sínen” és a „Fedezd fel Európát” projekt számára a következő lépés egy dokumentumfilm elkészítése és a projekt folytatása lesz a tervek szerint.


Október végétől ismét lehet pályázni


Az Ifjúsági Károly-díjra október 24-étől ismét lehet pályázni. További részletek a jobb oldali linkeken.

REF : 20131014STO22261