Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Magyar fotós munkáját találta a legjobbnak a zsűri az EP fotópályázatán

Egyéb Cikk - Intézmények / Kultúra13-06-2014 - 11:45
 
The 2014 Guest Photographers are: Gabor Szello, jury prize winner and Alessandra Giansante, public prize winner. ©(Top) Alessandra Giansante; (Bottom) Gabor Szello   Alessandra Giansante (fennt) és Szellő Gábor (lennt) képe

A zsűri Szellő Gábor fotóját ítélte a legjobbnak, míg a közönségdíjat Alessandra Giansante kapja az EP fotópályázatán. Januártól májusig minden hónapban egy-egy aktuális téma kapcsán kértük arra olvasóinkat, hogy küldjék be képeiket. Minden forduló után szakmai zsűri választotta ki a tíz legjobb pályamunkát, amelyek az EP közösségi média oldalain is megjelentek. A közönségdíj a Facebook és Flickr oldalakon kapott lájkok alapján dőlt el.


Szellő Gábor (37) szabadúszó fotós, aki leginkább utca- és tájképeket, valamint portrékat készít. Munkáit a www.szellogabor.hu oldalon lehet megtekinteni.


Alessandra Giansante (32) grafikus és fotós. Fotózás iránti szenvedélyét édesapjától örökölte. „Szeretek a különböző nézőpontokkal játszani, így tudom megörökíteni a pillanatot” – árulja el fotózás iránti szenvedélyének titkát.


A cikkünket illusztráló mindkét kép a pályázat áprilisi fordulójára érkezett. Abban a hónapban a nejlonzacskók és a környezet volt a téma.


A két győztest az EP júliusi strasbourgi ülésére is meghívjuk, ahol fotóriportot készíthetnek az Európai Parlamentről. A képeket az EP Facebook és Flickr oldalain is közzétesszük majd.

REF : 20140612STO49406