Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Kattints és pályázz! Fotópályázatunk áprilisi témája az egészség

Egyéb Cikk - Intézmények01-04-2015 - 11:58
 
March Guest photographer laureate for the topic "women and girls" is "Primavera" (Spring) by the photographer Enzo Crispino ©Enzo Crispino/Primavera/www.enzocrispino.com   Pályázatunk márciusi fordulójának nyertese Enzo Crispino „Tavasz” című képe ©Enzo Crispino/Primavera/www.enzocrispino.com

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig minden hónapban egy-egy, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várjuk a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot.


Márciusban a nők és lányok helyzete volt pályázatunk témája. A beküldött képek közül a zsűri az olasz Enzo Crispino (51) fotóját tartotta a legjobbnak. A „Tavasz” című kép egy fiatal nő arcát ábrázolja. „A tavasz szépséget ígér, a szépség pedig női” – fűzött magyarázatot képéhez a szerző.


A tíz legjobb januári képet az EP Facebook és Google+ oldalán lehet megnézni, és ott lehet a kedvencekre is szavazni.


Az áprilisi téma: egészség


Beküldési határidő: április 30., éjfél.


A fotókat és a jelentkezési lapot e-mailben a webcom-flickr@europarl.europa.eu címre várjuk. További részletek a jobb oldali linkeken.


A beérkezett képek közül szerkesztőbizottság választja ki a havi győztest, amely automatikusan bekerül a döntőbe. Minden hónapban a tíz legjobb képet az EP közösségi oldalain is közzétesszük, ahol az internetezők szavazhatnak kedvencükre. A fotópályázat végén legtöbb szavazatot kapott fotóé lesz a közönségdíj.


A zsűri és a közönség által kiválasztott legjobb fotó szerzőit meghívjuk az EP 2015. novemberi strasbourgi plenáris ülésére, ahol képsorozatot készíthetnek majd.


REF : 20150328STO38906