Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Brexit: Antonio Tajani Londonban egyeztetett Theresa May brit miniszterelnökkel

Egyéb Cikk - Intézmények20-04-2017 - 17:58
 

Antonio Tajani, a Parlament elnöke az állampolgárok jogainak védelme érdekében szólalt fel a londoni találkozó alkalmával, ahol Theresa May brit miniszterelnökkel a Brexit következményeiről egyeztettek. „Az Európai Parlament üzenete egyértelmű: az állampolgárok érdekeinek lehető legerősebb védelme az elsődleges prioritás számunkra” - mondta az EP-elnök. A képviselők április 5-én fogadták el a Parlament feltételeit az Egyesült Királyság kilépési szerződésének elfogadásához.


A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Antonio Tajani hangsúlyozta, hogy a Brexit-tárgyalások egyik legfontosabb eleme lesz egy megállapodás az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok, illetve a tagállamokban élő brit állampolgárok jogainak biztosításáról: „A diákok, családok és munkavállalók értékes tagjai ezeknek a társadalmaknak és megérdemlik, hogy biztonságban érezzék a jövőjüket”.


Az EP elnöke a brit miniszterelnök mellett civil szervezetek képviselőivel is találkozott, hogy jobban megismerje aggodalmaikat a Brexit-tárgyalások kapcsán.

REF : 20170420STO71817
Frissítve: ( 21-04-2017 - 11:21)