Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Infografikák

 

Twitteropolisz: az Európai Parlament a Twitteren

Információ19-05-2016 - 09:49
A részletekért kattintson a képre!

Számos politikus, újságíró és hírfüggő választja a maximum 140 karakteres üzeneteket hírközlésre és tájékozódásra, és az Európai Parlament döntéseiről is a Twitteren lehet a leggyorsabban informálódni. Az Európai Parlament közel 100 hivatalos Twitter-fiókon keresztül közöl információkat. Frissített interaktív térképünk a köztük való eligazodásban segít.


Interjúk, sajtóközlemények, a parlamenti szakbizottságok szavazásainak eredményei, EuroparlTV videók vagy az EP kutatóközpontja által összeállított tájékoztatók az EU működéséről – ez mind-mind megtalálható az EP Twitter-fiókjainak valamelyikében.


A parlamenti Twitter-fiókokat bemutató térkép egy metrótérkép mintájára készült, ahol a vonalak az egymáshoz kapcsolódó fiókokat kötik össze. Ha rákattint az egyik fiókra, a link azonnal megnyitja a hozzá tartozó Twitter-fiókot.


Hírek magyarul


A világoskék vonal az Európai Parlament 24 nyelvű, központi fiókjait köti össze, amelyeken a legfrissebb hírek, cikkek és EP-képviselőkkel készített interjúk találhatók.


Helyi hírek


A sötétkék vonal az EP információs irodáit köti össze, amelyek a tagállamokra vonatkozó helyi híreket közölnek.


Szakbizottsági hírek

 

A narancssárga vonal a Parlament 20 szakbizottságát, két albizottságát és egy vizsgálóbizottságát köti össze. Itt elsősorban a szavazások eredményeiről, sajtóközleményekről és a következő szakbizottsági ülések időpontjairól informálódhatunk, de kapcsolatba léphetünk a sajtóreferensekkel is.


Médiaszolgáltatások

 

A rövid zöld vonalon a Parlament által kínált médiaszolgáltatásokat, többek között a sajtóosztály központi fiókját, az EP szóvivőjének fiókját és a legfrissebb fotókat és videókat találjuk.


Rendezvények és egyebek

 

A lila vonalon az EP-rendezvényekre vonatkozó információkat és egyéb EP-fiókokat találunk, mint például az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj, vagy az Európai ifjúsági rendezvény (EYE)  fiókját.


Ezt a cikket először 2014. március 28-án publikáltuk honlapunkon, majd frissítettük.

REF : 20140327IFG40008
Frissítve: ( 19-05-2016 - 16:33)