Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Témák

 

Európai politikai pártok, az Európai Parlament együttműködése a többi uniós intézménnyel, a tagállamok parlamentjeivel, az Európai Unió szerződéseinek végrehajtása, valamint egyéb általános, az uniós intézményeinek feladataival kapcsolatos ügyek.

 
 

A Parlament hozzájárulása biztonságpolitikai és igazságügyi döntésekhez, ide értve az adatvédelemmel, diszkriminációval, az unión belüli szabad költözéssel, határellenőrzéssel, migrációval, menekültüggyel, bírósági és rendőrségi együttműködéssel kapcsolatos ügyeket.

 
 

Az Európai Parlament harmadik országokkal, például uniós tagjelölt és szomszédos országokkal, valamint stratégiai partnerekkel történő együttműködése.

 
 

A Parlament tevékenysége az alábbi területeken: közös mezőgazdasági és halászati politika, vidékfejlesztés, állatjólét, mezőgazdasági termékek minősége, valamint a halászati erőforrások védelme.

 
 

Az EP tevékenysége az EU hosszú távú és éves költségvetés elkészítésében és a költségvetési ellenőrzés és mentesítés folyamataiban.

 
 

Kultúra, oktatás, ifjúság, sport médiapolitika. A témák között olyan többéves programok szerepelnek, mint például az Erasmus, a Kreatív Európa, Európa a polgárokért, valamint az Európa Kulturális Fővárosa program és az európai filmművészet LUX-díja.

 
 

Az EU gazdasági és monetáris politikája: pénzügyi szolgáltatások szabályozása, elszámoltathatóság az EKB az EP felé, adózás és versenyjog, valamint a tőke és a kifizetések szabad mozgása.

 
 

A Parlament tevékenysége a foglalkoztatási és szociális politikák terén. Ide tartoznak például a munkafeltételek javítására, a szakképzésre és a munkavállalók szabad mozgására irányuló politikák.

 
 

Az EP tevékenysége a belső piac és a fogyasztóvédelem területén: személyek, áruk és a szolgáltatások szabad mozgását az EU-ban, fogyasztói jogok, termékbiztonság, szakmai képesítések elismerése, valamint a szabványosítás és a közbeszerzés.

 
 

Regionális- és a közlekedéspolitika: vasúti, vízi és közúti fuvarozás, az utasok jogai, környezetbarát és biztonságos járm?vek, regionális fejlesztéspolitika az uniós tagállamok közötti gazdasági és társadalmi kohézió szolgálatában.

 
 

Az EP az uniós környezetvédelmi, egészségügyi és élelmiszerbiztonsági politikák fejlesztésére irányuló tevékenységei: éghajlatváltozás, mérgez? vegyi anyagok és környezetszennyezés megfékezése; gyógyszerekre és betegek jogaira vonatkozó szabályok, valamint, élelmiszerbiztonsági ellen?rzésekre és a címkézésre vonatkozó jogszabályok.