Az EU-hoz jó dolog tartozni, mondja egyre több uniós polgár. A legfrissebb Eurobarometer kutatás eredményei szerint az állampolgárok többsége közös európai választ szeretne a globális kihívások területén. 
Egyéb 
 

A magyar emberek egyre inkább az Unióhoz tartozónak érzik magukat (63%), több, mint a felük felgyorsítaná a tagállamok közötti integrációt, és kiemelkedően magas számban gondolják úgy, hogy az Unió demokratikusan működik. Ugyanakkor a többi tagállammal összehasonlítva kevésbé érzik az országra befolyással az arab és muszlim világot, a kínaiakat, vagy az Egyesült Államokat, és jobban függőnek érzik magukat Oroszországtól.

       
 

Média-akkreditáció 

Az újságíróknak, fotósoknak és audiovizuális stáboknak sajtóakkreditációra és/vagy forgatási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek és dolgozzanak az Európai Parlament épületeiben.

Gy.i.k. 

Hogy dolgoznak az európai parlamenti képviselők, mennyi a fizetésük, és milyen kiadásaik vannak? Ha választ szeretne kapni ezekre és más gyakran ismételt kérdésekre a Parlament munkájával és működési költségeivel kapcsolatban, olvassa el ezt a gyakran ismételt kérdésekről szóló részt.

Kapcsolat 

Az Európai Parlament Sajtószolgálatánál a sajtófelelősök feladata, hogy segíték és tájékoztassák az újságírókat a bizottságok és a plenáris ülés munkájáról és döntéseiről.