Megosztás itt: 

A választási részvételre buzdító „Dönts a jövődről” c. rövidfilmet már 75 milliószor nézték meg az április 25-i bemutatója óta.

A három perces intézményi kampányfilmet 33, az európai unióban használt nyelven és nyelvváltozaton (ezen belül a 24 hivatalos uniós nyelven), és további öt világnyelven (arab, kínai, orosz, hindi és török) feliatozták. A film a Siketek Európai Uniója (EUD) támogatásával 31 jelnyelven is elérhető.

A Frédéric Planchon rendezte és a Parlament megbízásából a European Broadcast Partners és az & Co./NoA által készített film az újszülött világrajövetelének magával ragadó, gyönyörű és törékeny pillanatait dokumentálja. Célja, hogy elgondolkodtassa a nézőt a szavazás valódi értelméről. A filmben szereplő születések valódi események. A 2019-es európai parlamenti választások középpontjába helyezett film az európaiak közös értékeire, érzelmeire és felelősségére kívánja felhívni a figyelmet. „Mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el” - ahogy a film narrátora, egy 11 éves lány mondja.

Az Európai Parlament kampányának a www.szavaznifogok.eu oldal is része, amely szintén a részvételre sarkall. Eddig már 270 ezren iratkoztak fel ide.

Az európai választásokat május 23. és 26. között tartják.