Megosztás itt: 

Az újságírók mostantól május 13-ig kérhetik akkreditációjukat az európai választásokról szóló élő tudósításhoz az Európai Parlamentből.

A választásokat élőben, az Európai Parlamentből követni kívánó újságíróknak az interneten kell kérniük az akkreditációt. A külön választási akkreditáció nem csak a választás estéjére (május 26-ra) vonatkozik, hanem az egész választási időszakra május 23-tól 27-ig.

Minden újságírónak, így az összes intézménybe érvényes sárga belépővel rendelkezőknek is kérni kell akkreditációt. Ehhez május 13-ig az alábbi dokumentumok birtokában kell az interneten regisztrálni:

  • igazolvány méretű arckép, elektronikusan, kis (+/- 100 KB) méretben
  • az azonosító igazolvány (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) száma és lejárati dátuma
  • sajtóigazolvány másolata, vagy igazolás a főszerkesztőtől arról, hogy az újságíró az Európai Parlament munkáját követő tudósító.

A belépőket a hosszú sorok elkerülése céljából már május 20-tól át lehet venni a Parlament brüsszeli sajtóakkreditációs irodájában, amelynek címe: Paul-Henri Spaak épület, sajtó- és látogatói bejárat, Rue Wiertz, PHS -1C029 iroda.

Az iroda nyitva tartása:

május 20., hétfőtől május 24., péntekig 8:00-18:00

május 25., szombaton 10:00-18:00

május 26., vasárnap 10:00-23:00


Tájékoztató az online akkreditációról

A választási akkreditácós kérelmeket az online regisztrációs weboldalon kell leadni, a „rövid távú akkreditáció" lehetőséget választva. Az akkreditációt konkrétan azokra a napokra kell kérni, amelyeken az újságíró be szeretne lépni a Parlamentbe.  A weboldal angol, francia és német nyelven működik.

Az új regisztrációs oldalon az újságírók a választások után is gyorsabban és könnyebben intézhetik akkreditációjukat, és személyes adataik védelme is garantált lesz. A rendszerbe egyszer kell regisztrálni, azt követően az újabb akkreditációkhoz nem kell ismét az összes adatot megadni. Az újságírók saját maguk frissíthetik adataikat, tölthetik fel a szükséges dokumentumokat, vagy törölhetik regisztrációjukat.

Jelenleg még csak a rövid távú akkreditációs kérelmeket lehet online beadni.

Az Európai Parlament a szabályzatban lefektetett előírásoknak megfelelő újságírókat, forgatócsoportokat és fotósokat akkreditál.


Parkolás

Az ASP parkolóban korlátozott számú parkolóhely áll a sajtó rendelkezésére. A parkoló a Rue Belliard felől közelíthető meg. Parkolóhelyet az akkreditációs weboldalon a Megjegyzések rovatban az autó rendszámának megadásával lehet kérni.