Európai választások estéje: praktikus információk tudósítóknak május 26-ra 

 
 

Megosztás itt: 

Az alábbiakban az európai választások napján, május 26-án a média számára szükséges információkról, időpontokról és a tudósítók rendelkezésére álló szolgáltatásokról olvashat.


A választási eredmények nyilvánosságra hozatalának időrendje

A Parlament május 26-án 18:00 órától hozza nyilvánosságra az országos mandátumbecsléseket, 20:15 órától pedig az új Parlament mandátumeloszlására vonatkozó első becsléseket. Ez utóbbiakat folyamatosan frissítjük, ahogy az előrejelzések és a hivatalos eredmények beérkeznek a tagállamokból. Az első ideiglenes összeurópai eredményt várhatóan 23:15 órakor hozzuk nyilvánosságra.

Az adatközlés részletes napirendje (angolul)

 

Audiovizuális lehetőségek

Május 23., csütörtöktől a multimédia centrumban, az Europe by Satellite csatornán és a plenáris ülésteremben felszerelt képernyőkön lesznek láthatók és elérhetők az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökeiről, a parlamenti képviselőcsoportok vezetőiről, a vezető jelöltekről és szavazatukat leadó európaiakról szóló videofelvételek. Az előrejelzések és az eredmények animációi tévés sugárzásra alkalmas minőségben lesznek elérhetők.

 

Országonkénti infomáció

Az egyes országokban a választási szabáyzásról, a szavazatleadás határidejéről, listákról, jelöltekről és korábbi eredményekről szóló adatlapok itt találhatók (angolul). A kampánykövetőben nem hivatalos napi híreket olvashat a tagállamokban zajló választási kampányról (campaign tracker, angolul és franciául).

 

Akkreditáció

A választási időszakban az Európai Parlamentbe belépni kívánó összes újságíróknak (beleértve az összes intézményre érvényes belépők birtokosait is) online kérhető, külön akkreditációra van szükségük. A választás estéjére szóló külön akkreditáció az egész választási időszakra (azaz május 23-27-ig) vonatkozik.

Az akkreditáció határidejét meghosszabbítottuk. A már leadott kérelmek érvényben maradnak. Mindenkit időben értesítünk az akkreditációs kérelem elbírásáról. A kérelmet leadók online ellenőrizhetik annak állását.

Segítségért, kérjük, forduljon az akkreditációs irodához. Telefon: (+32) 498 98 35 44

A belépőket a hosszú sorok elkerülése céljából már május 20-tól át lehet venni a Parlament brüsszeli sajtóakkreditációs irodájában, amelynek címe: Paul-Henri Spaak épület, sajtó- és látogatói bejárat, Rue Wiertz, PHS -1C029 iroda.

Az iroda nyitva tartása:

május 20., hétfőtől május 24., péntekig 8:00-18:00

május 25., szombaton 10:00-18:00

május 26., vasárnap 10:00-23:00

 

Munkaállomások a média számára

Kb. ezer munkaállomás áll a média rendelkezésére az alábbi helyeken: plenáris ülésterem (PHS3A50), sajtóterem (PHS0B01), Anna Politkovszkaja sajtótájékoztató terem (PHS0A50) és Anna Lindth terem (PHS1A02).

Az eredmények mindegyik teremben a kivetítőkön, és a https://valasztasi-eredmenyek.eu/ oldalon valós időben lesznek láthatók.

A választás estéjén az újságírók információért a tagállamok sajtóreferenseihez is fordulhatnak, ők a Yehudi Menuhin galérián dolgoznak majd.

 

Parkolás a választás estéjén

Az ASP parkolóban korlátozott számú parkolóhely áll a külön belépővel érkező sajtó rendelkezésére. A parkoló a Rue Belliard felől közelíthető meg.

 

A kávézók és éttermek nyitva tartása május 26-án

Önkiszolgáló étterem (PHS -1 szint): 12:00-22:00, melegétel-kínálattal

Organikus ételek a Les Filles étteremben (ASP földszint): 15:00-22:00, melegétel-kínálattal

Mickey Mouse bár (PHS 3. emelet): 10:00-24:00, hidegétel-kínálattal

Sajtóbár (PHS földszint): 10:00-24:00, hidegétel-kínálattal