Audiovizuális szolgáltatások és multimédiás tartalmak 

 
 

Megosztás itt: 

A Parlament az európai választások előtt a parlamenti munkáról szóló tudósításokhoz naprakész multimédiás eszközök és szolgáltatások széles skálájával áll a sajtó és az audiovizuális média rendelkezésére.

Tévéstúdió az Európai Parlamentben Brüsszelben 

Ezek között streaming és beágyazható szolgáltatások is szerepelnek, a televízió- és rádiócsatornákat pedig kamerák és stúdiók várják.


Multimédia tartalmak

A sajtóközleményektől és hírektől kezdve az infografikákon át a fotókig és fényképgalériákig a jó minőségű, azonnal felhasználható többféle formátumú tartalmak tárháza várja a tudósítókat. További információt a Tudósítás az Európai Parlamentből egyszerűen - Multimédia termékek és szolgáltatások a tudósítók számára című, angol nyelvű brossúrában találhat.


Audiovizuális szolgáltatások

A Parlament élőben közvetíti a szakbizottsági és a plenáris üléseket. A közvetítés műholdról és interneten át egyaránt elérhető, televíziós és netes minőségben. További információ a Multimédia központban.

A Parlament emellett televízió- és rádióstúdiót, ENG-stábot, élő bejelentkezési helyszíneket, és fényképtudósítást is biztosít. További információ itt érhető el (angolul; kattintson a Services-re lent).


Háttér

Az Európai Parlament Kutatószolgálata (EPRS) független, objektív és hiteles információkat szolgáltat a parlamenti döntéshozatal elősegítéséhez, a nagy nyilvánosság számára pedig valamennyi szakpolitikai területről tájékoztatást kínál.

Az EPRS angol nyelvű tanulmányai, tájékoztatói és adatlapjai az EPRS weboldalán, valamint mobilalkalmazás révén is elérhetők.

Az EPRS grafikongyűjteménye statisztikai adatokat tartalmazó ábrák, grafikonok, táblázatok és térképek sorát kínálja szabad felhasználásra (az Európai Parlament Kutatószolgálatát forrásként kell feltüntetni). A képeket az EPRS állította össze az egyes ábrákon említett forrásokból származó statisztikai adatok alapján.


Külön akkreditáció szükséges a választás ideje alatt

A választás időszakában és a választás estéjén az Európai Parlamentbe belépni kivánó újságíróknak külön akkreditációra lesz szükségük.  A részletekről a május 15-re és 23-27-re vonatkozó tájékoztatóban olvashatnak angolul.