Szavazni fogok  

 
 

Önkéntesek szervezik a páneurópai, lentről építkező kampányt, amelynek célja, hogy az európaiakat bevonja a választásba, és minél többjüket meggyőzze arról, hogy el kell menni szavazni.


A szavaznifogok.eu weboldalt nemrég indította el 24 nyelven az Európai Parlament. Az oldal annak a tagállamokban feliratkozott százötvenezer önkéntesnek nyújt segítséget, akik szeretnének másokat is meggyőzni arról, hogy menjenek el szavazni a 2019. május 23-26. között tartott európai választásokon.


A szavaznifogok.eu pártpolitika-mentes közösség, amelynek célja, hogy tudatosan odafigyeljen a demokráciára. Nem elég remélni a jobb jövőt: most közülünk mindenkinek felelősséget is kell vállalni érte.


Európaiak vezette kampány

A Parlament nem pusztán a szavazásra kéri az európaiakat, hanem arra is, hogy vonják be családjukat, barátaikat, szomszédjukat és közösségüket is a választásokba.


#thistimeimvoting


Az önkéntesek a közösségi médián szerveznek eseményeket az európai demokráciáért folytatott kampányuk részeként. Csoportokat szerveznek, ahol a számukra fontos ügyeket vitatják meg, és elképzelik Európa jövőjét, jól tudva, hogy annak alakulása a következő európai választások kimenetelétől függ.


Helyi viták


A Parlament minden tagállamban megtalálható kapcsolattartó irodája helyi igényekre szabott információs csomópontokként működik. A nyilvános vita megkönnyítése érdekében helyi fórumokat és szemináriumokat szerveznek, könnyen hozzáférhető online eszközöket és tájékoztató anyagokat biztosítanak. Ezenkívül az Unió valamennyi nyelvén elérhetők az olyan további tájékoztató csomagok is, mint például az Európának köszönhetjük, az Ask EP, a FAQ és az #EUandME (az Európai Bizottság szolgáltatása). Az új Citizens’App alkalmazás segítségével mobileszközökön is elérhetők az Európai Unióval kapcsolatos, fontos információk. Elérhetőségek a média számára


Magyarországi rendezvények


Találkozzon a környéken élő önkéntesekkel! A következő eseményeket a thistimeimvoting.eu által fenntartott és frissített térképen találhatja meg.

A magyarországi események részletei


- október 18., Budapest

- október 25., Győr

- november 27., Veszprém

- január 24., Pécs

- február 20., Szolnok

- február 20., Budapest


Kapcsolat:


KOTLÁR Eszter (Magyarországi Kapcsolattartó Iroda)

BP: +36 1 411 3574

@ eszter.kotlar@europarl.europa.eu


KLEBERCZ Tímea (Magyarországi Kapcsolattartó Iroda)

BP: +36 1 411 3548

@ timea.klebercz@europarl.europa.eu


Hogyan lehet szavazni?


Az egyes tagállamok részletes nemzeti választási szabályzásáról, a határidőkről és egyéb hasznos információkról a Parlament választási weboldalán tájékozódhat.