Európai választások 2019: Európának köszönhetjük weboldal 

 
 
Európának köszönhetjük 

Az interaktív és többnyelvű Európának köszönhetjük weboldal több száz könnyen olvasható, egy oldalas történettel mutatja be az EU pozitív hatását az emberek életére. A felhasználók könnyen találhatnak saját régiójukhoz, szakmájukhoz vagy kedvenc szabadidős tevékenységükhöz kapcsolódó, konkrét információt.


1400 helyszín

A neten vagy pdf formátumban letölthetően közel 1800 történet várja az olvasókat, megosztókat. A történetek egyik része „A régiómban" rovatba tartozik, ahol az olvasó kiválaszthatja, ahol ő vagy családja él – például a Dél-Alföldön. Hogyan jelenik meg Európa a városunkban vagy régiónkban? A rovatban csaknem 1400 helyet járunk körbe egész Európában.


400 példa az európaiakért hozott uniós döntésekről

A másik rovat „Az életemben", ahol a felhasználók 400 téma közül választhatják ki a számukra érdekeseket. Hogyan befolyásolja az Unió a családok életét, az egészségügyet, a hobbikat, az utazást, a biztonságot, a fogyasztói választásokat vagy a szociális jogokat? Hogyan támogatja az EU az egyes szakmákban dolgozókat, a méhészektől kezdve a sörfőzőkig? Mit tett az Unió a sportot, a vidéki turizmust, az internetezést vagy a tévézést kedvelőkért? Ebben a rovatban egy sor, több nyelven elérhető podcast is helyet kapott.


Mi várható?

A weboldal harmadik rovatában a későbbiekben hosszabb lélegzetű, aktuális uniós politikákról szóló összefoglalók lesznek. Köztük olvashatunk majd a jelenlegi parlamenti ciklusban elért eredményekről és kitekinthetünk a jövőre, elsősorban a közvéleményre és az európaiak elvárásaira koncentrálva.

Európának köszönhetjük