Az európai választások eredményei 1979-től 2014-ig: új webes alkalmazás 

 
 

A korábbi európai választások részletes eredményei könnyen letölthető, grafikus formátumban érhetők el az Európai Parlament új webes alkalmazása segítségével.

A választási eredmények országonként és az egész Unióra vonatkozóan is megtekinthetők. Az uniós pártok várható eredményeit a megfelelő nemzeti politikai pártok eredményeinek extrapolálásával számítjuk ki, a kapott várható eredményeket pedig táblázatok és oszlopdiagramok mutatják be.

A 2009-es és a 2014-es adatok már most elérhetők, és a nyár után kiegészülnek az 1979–2004 közötti adatokkal. A választási részvételre és a képviselők nemek szerinti megoszlására vonatkozó adatok 1979-ig visszamenőleg az összes európai választásról rendelkezésre állnak.

Hogyan használható?

Az alkalmazás könnyen beágyazható külső weboldalakba. Az adatlapok különféle formátumokban, többek között .json, .pdf és .jpg fájlként is letölthetők. A webalkalmazás annak a weboldalnak a nyelvén jelenik meg, amelybe beágyazták (a HTML lang attribútum révén). Ha az Ön weboldala által meghatározott nyelv nem az Európai Unió 24 hivatalos nyelvének egyike, akkor az alkalmazás alaphelyzetben, angolul jelenik meg.