Szavazni fogok  

 
 

Megosztás itt: 

Önkéntesek szervezik a páneurópai, lentről építkező kampányt, amelynek célja, hogy az európaiakat bevonja a választásba, és minél többjüket meggyőzze arról, hogy el kell menni szavazni.

 A szavaznifogok.eu weboldalt az Európai Parlament indította el 24 nyelven. Az oldal annak a tagállamokban feliratkozott 300 ezer önkéntesnek nyújt segítséget, akik szeretnének másokat is meggyőzni arról, hogy menjenek el szavazni a 2019. május 23-26. között tartott európai választásokon.

A szavaznifogok.eu pártpolitika-mentes közösség, amelynek célja, hogy tudatosan odafigyeljen a demokráciára. Nem elég remélni a jobb jövőt: most közülünk mindenkinek felelősséget is kell vállalni érte.


Európaiak vezette kampány

A Parlament nem pusztán a szavazásra kéri az európaiakat, hanem arra is, hogy vonják be családjukat, barátaikat, szomszédjukat és közösségüket is a választásokba.


#thistimeimvoting
Az önkéntesek a közösségi médián szerveznek eseményeket az európai demokráciáért folytatott kampányuk részeként. Csoportokat hoznak össze, ahol a számukra fontos ügyeket vitatják meg, és elképzelik Európa jövőjét, nem felejtve, hogy annak alakulása a következő európai választások kimenetelétől függ.


Helyi viták

A Parlament minden tagállamban megtalálható kapcsolattartó irodája helyi igényekre szabott információs csomópontokként működik. A nyilvános vita megkönnyítése érdekében helyi fórumokat és szemináriumokat szerveznek, könnyen hozzáférhető online eszközöket és tájékoztató anyagokat biztosítanak. Ezenkívül az Unió valamennyi nyelvén elérhetők az olyan további tájékoztató csomagok is, mint például az Európának köszönhetjük, az Ask EP, a gyakori kérdések és az #EUandME (az Európai Bizottság szolgáltatása). Az új Citizens’App alkalmazás segítségével mobileszközökön is elérhetők az Európai Unióval kapcsolatos, fontos információk. Elérhetőségek a média számára


Mozgósítás a szavazás napjára: akcióban az önkéntesek

A DHL munkatársai kampányolnak a szavazás mellett 

Az elmúlt pár hónap folyamán különböző civilszervezetek, vállalatok, elkötelezett egyének és az Európai Parlament partnerei a május 23-26-i választásokra készülve több mint 2000 eseményt szerveztek már, vagy terveznek még.

Aktivisták vagy civilszervezetek programjai

Kiemelt személyek és influenszerek programjai

Vállalatok-szervezte programok


Magyarországi rendezvények

Találkozzon a környéken élő önkéntesekkel! A következő magyarországi eseményeket a szavaznifogok.eu által fenntartott és frissített térképen és a térkép alatt felsorolva találhatja meg.

https://www.thistimeimvoting.eu/events 

- április 16., Pécs

- április 25., Pécs

- április 25., Budapest (angol nyelvű)

- május 2., Gyál

- május 12., Budapest


Kapcsolat:


KOTLÁR Eszter (Magyarországi Kapcsolattartó Iroda)

BP: +36 1 411 3574

@ eszter.kotlar@europarl.europa.eu


KLEBERCZ Tímea (Magyarországi Kapcsolattartó Iroda)

BP: +36 1 411 3548

@ timea.klebercz@europarl.europa.eu


Hogyan lehet szavazni?

Az egyes tagállamok részletes nemzeti választási szabályzásáról, a határidőkről és egyéb hasznos információkról a Parlament választási weboldalán tájékozódhat.


Új uniós kvíz

Az online elérhető kvízzel tesztelhetjük és összemérhetjük az uniós tudásunkat. A kvíz mindenki számára elérhető, megosztható és könnyen beilleszthető más weboldalakra.