DÖNTS A JÖVŐDRŐL film 

 
 

Megosztás itt: 

A rövidfilm a közelgő európai választásokon való részvételre buzdít, miközben a néző figyelmét a választás következményei által leginkább érintettekre: a következő generációra irányítja. A Frédéric Planchon rendezte film az újszülött világrajövetelének magával ragadó, gyönyörű és törékeny pillanatait dokumentálja.

A három perces DÖNTS A JÖVŐDRŐL filmet 33, az európai unióban használt nyelven és nyelvváltozaton (ezen belül a 24 hivatalos uniós nyelven), és további öt világnyelven (arab, kínai, orosz, hindi és török) feliatozták. A film a Siketek Európai Uniója (EUD) támogatásával 31 jelnyelven is elérhető.

A film 2019. április 25-től látható a tagállamokban. A televíziók, mozik és rádiók számára külön testreszabott változatban lesz elérhető.


Szakadj el a telefonodtól videó

Több országból származó fiatal önkéntes filmesek és színészek kezdeményezésére és részvételével készült el egy videó, amelyet tíz nappal a választások előtt mutatnak be a közösségi médián. A „Szakadj el a telefonodtól" címet viselő 43 másodperces film a fiatalokat sarkallja a választási részvételre. A film 24 nyelven lesz elérhető.


További információ

Sajtóközlemény: Dönts a jövődről

Kérdés-felelet a Dönts a jövődről film készítéséről (angolul)

Sajtóközlemény: Már 75 millióan nézték meg az Európai Parlament kampányfilmjét