Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Top story icon
Kiemelt téma :

Antonio Tajani az EP új elnöke - Választás a parlamenti ciklus közepén

Intézmények / A Parlament eljárási szabályzata 18-01-2017 - 16:54 / Frissítve: 20-01-2017 - 11:57
 
 

Antonio Tajanit választották az Európai Parlament élére, Martin Schulz helyére az EP-képviselők január 17-én. A néppárti, olasz EP-képviselő 351 szavazattal nyerte az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulóját a 282 voksot szerzett szocialista, olasz Gianni Pittella előtt. Antonio Tajani mandátuma a 2019-es európai választásokig szól. (Tovább: „Az egész Európai Parlament hangja leszek” - Antonio Tajani, az EP új elnöke)

Az EP-képviselők Antonio Tajanit választották az Európai Parlament elnökévé január 17-én, majd 18-án kijelölték az EP 14 alelnökét, valamint az adminisztratív- és pénzügyekért felelős 5 quaestort. Infografikánkon összegyűjtöttük, hogy kik a Parlament új vezetőtestületének tagjai. (Tovább: Ki kicsoda: új vezetők az Európai Parlament élén)

A képviselők szerdán, két fordulóban megválasztották az EP 14 alelnökét és 5 quaestorát. (Tovább: Megválasztották az Európai Parlament új alelnökeit és quaestorait)

Antonio Tajani (EPP, Olaszország) nyerte 351 szavazattal az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulóját a 282 voksot szerzett Gianni Pittella (S&D, OIaszország) előtt. (Tovább: Antonio Tajanit választottak az EP elnökének )

Új elnököt választott az Európai Parlament január 17-én, kedden Strasbourgban. Antonio Tajani az elnökválasztás negyedik, utolsó fordulójában szerezte meg a kellő mennyiségű szavazatot. Az új elnök beszédében kiemelte a demokratikus választások fontosságát és elmondta, hogy frakcióra való tekintet nélkül minden EP-képviselő elnöke lesz. Rövid videónkban összefoglaltuk az elnökválasztás fő pillanatait. (Tovább: Videó összefoglaló: Antonio Tajanit választotta elnökké az Európai Parlament)

REF : 20170117TST58587
 
 
Parlamenti elnökválasztás
 

A négy fordulós sorozatot követően Martin Schulz (S&D) helyére az EP képviselők Antonio Tajanit (EPP), az egykori uniós biztost választották meg az Európai Parlament elnökeként.

 
 
 
Az EP elnöke az interneten
 
Az Európai Parlament elnökének feladatai
 

Valószínűleg látta már az Európai Parlament elnökét a hírekben, ám az emberek mindig többet akarnak tudni erről a szerepről. Egyáltalán hogy válik valaki elnökké? Mik az elnök felelősségi körei? Milyen kapcsolatban áll az elnökválasztás az Ön szavazatával?

 
Az elnökség közelebbről: Az Európai Parlament testülete
 

Az elnökség az EP pénzügyi, adminisztratív és szervezési kérdéseiben vesz részt. Kikből áll? És pontosan miért felelősek? Ez az animáció az európai projekt egyik jelentős szárnyát ismereteti meg.