Nieuws 

Featured 

Plastic afval in de oceanen        

Maatschappij 
 

Welke soorten plastic afval worden het in zee gevonden? Hoe wil het Parlement ervoor zorgen dat het zeeafval vermindert? Lees verder over de voorgestelde EU-regels.

Foto betreffende brexit, en de vraag van een deal of no deal-scenario. ©AP Images/European Union-EP        

Europese zaken 
 

Als het VK de EU verlaat zonder deal, zullen mensen en bedrijven in heel Europa worden getroffen. De EU heeft maatregelen genomen om de gevolgen van een ongeordend vertrek te verzachten.

Deel deze pagina op Twitter

🇪🇺Vandaag stemt het Parlement over de herziening van het online auteursrecht. Volg de plenaire vergadering live van… https://t.co/bamRHOQaXP

Zie ook: 

Slimme elektriciteitsmeter        

Maatschappij 
 

Consumenten krijgen bijkomende rechten voor elektriciteit dankzij nieuwe EU-regels inzake toegang tot prijsvergelijkingssites, gebruik van zelf geproduceerde energie en energiemonitoren.

Use of personal data in the EU elections political campaign ©AP images/European Union-EP        

Europese zaken 
 

Het Parlement wil tijdens de Europese verkiezingen financiële sancties introduceren bij EU-partijen en stichtingen die misbruik maken van persoonlijke gegevens.

Video over de Europese Toegankelijkheidswet die zorgt voor betere toegang van bepaalde producten en diensten voor ouderen en mindervaliden.        

Europese zaken 
 

Afgelopen week keurden Parlementsleden verschillende nieuwe regelgevingen goed, waaronder noodmaatregelen voor Brexit, de toegankelijkheidswet en de cyberveiligheidsverordening.

Video over de nieuwe Erasmus+-begroting die mobiliteit en kansen voor jongeren zal vergroten.        

Maatschappij 
 

Meer financiële middelen en meer mogelijkheden voor kansarmen. De commissie cultuur en onderwijs van het Parlement stelt nieuwe prioriteiten voor het Erasmus+-programma voor.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen