Nieuws 

Featured 

Foto betreffende brexit, en de vraag van een deal of no deal-scenario. ©AP Images/European Union-EP        

Als het VK de EU verlaat zonder deal, zullen mensen en bedrijven in heel Europa worden getroffen. De EU heeft maatregelen genomen om de gevolgen van een ongeordend vertrek te verzachten.

Deel deze pagina op Twitter

➡️Wereld Downsyndroomdag 2019: Iedereen verdient gelijke kansen en gelijke behandeling. RT, en help de bewustwordin… https://t.co/MtYyjxk28T

Zie ook: 

Video over de Europese Toegankelijkheidswet die zorgt voor betere toegang van bepaalde producten en diensten voor ouderen en mindervaliden.        

Europese zaken 
 

Afgelopen week keurden Parlementsleden verschillende nieuwe regelgevingen goed, waaronder noodmaatregelen voor Brexit, de toegankelijkheidswet en de cyberveiligheidsverordening.

Video over de nieuwe Erasmus+-begroting die mobiliteit en kansen voor jongeren zal vergroten.        

Maatschappij 
 

Meer financiële middelen en meer mogelijkheden voor kansarmen. De commissie cultuur en onderwijs van het Parlement stelt nieuwe prioriteiten voor het Erasmus+-programma voor.

Use of personal data in the EU elections political campaign ©AP images/European Union-EP        

Europese zaken 
 

Het Parlement wil tijdens de Europese verkiezingen financiële sancties introduceren bij EU-partijen en stichtingen die misbruik maken van persoonlijke gegevens.

IWD 2019 top story banner        
Prioriteit 

Prioriteit 
Internationale Vrouwendag 2019 

Maatschappij 
 

Op Internationale Vrouwendag 2019, en vooruitlopend op de verkiezingen in mei, onderstreept het Parlement het belang van de participatie van vrouwen in de politiek.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen