Debat over de Staat van de Unie 

Woensdagmorgen bespreken de parlementsleden het werk van de Europese Commissie, die halfweg haar mandaat is, en doen ze voorstellen om te werken aan een sterke Europese Unie die zich inzet voor de bescherming van haar burgers, economische groei en werkgelegenheid. Commissievoorzitter Juncker opent het debat met zijn jaarlijkse ‘State of the Union’-speech.

Verwacht wordt dat Jean-Claude Juncker verder ingaat op zijn visie voor de toekomst voor Europa, die hij eerder dit jaar voorstelde aan de hand van vijf mogelijke scenario’s. De fractievoorzitters schuiven daarna elk hun prioriteiten naar voor, waar de EU zich volgens hen op moet richten in de periode tot de volgende verkiezingen in 2019. Commissievoorzitter Juncker zal op deze voorstellen reageren.


Het debat en de verklaringen door de fractievoorzitters achteraf worden gestreamd op EP Live en EbS+.


Code om een live-stream van het debat in te voegen in een webpagina.

<iframe id="player" name="player" width="600" height="370" scrolling="no" frameborder="0" style="overflow:hidden" src="http://web.ep.streamovations.be/index.php/event/stream/170913-0900-special-state-of-the-union/embed?defaultLanguage=nl"></iframe>debat:  woensdag 13 september 2017

procedure: verklaring van de voorzitter van de Europese Commissie

#SOTEU