Huis van de Europese geschiedenis 

Het Huis van de Europese geschiedenis: een verhaal als geen ander. 

In 2017 opende het Huis van de Europese geschiedenis zijn deuren in Brussel. Het museum biedt bezoekers de kans om de Europese geschiedenis beter te leren kennen en na te denken over de betekenis van deze geschiedenis voor ons vandaag.


In de permanente tentoonstelling wordt vanuit een breed historisch perspectief en met aandacht voor de uiteenlopende ervaringen van Europeanen in de loop van de geschiedenis voornamelijk ingezoomd op de geschiedenis van de twintigste eeuw op het Europese continent en op de geschiedenis van de Europese convergentie. Het Huis van de Europese geschiedenis organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen.


De tentoonstelling werd inhoudelijk ontwikkeld door een interdisciplinair academisch projectteam van historici, deskundigen uit de museumsector, onderwijskundigen en beheerders uit 18 verschillende lidstaten. Een adviesraad op hoog niveau (het academisch comité) bestaande uit internationaal bekende historici en deskundigen uit de museumsector ziet erop toe dat de inhoud van de tentoonstellingen wetenschappelijk nauwkeurig en relevant is.


Het Huis van de Europese geschiedenis staat open voor iedereen en een bezoek is gratis.


Het project kost ongeveer 52,4 miljoen EUR. Onder dit bedrag vallen de verbouwing, de uitbreiding en de renovatie van het Eastmangebouw, alsook de ontwikkeling van de permanente tentoonstelling en de eerste tijdelijke tentoonstelling.