Nieuws 

Featured 

Video over de  Europese verkiezingen van 23 tot en met 26 mei 2019 in het kader van het thema 'Bepaal jouw toekomst'.        

Europese zaken 
 

Europa staat voor vele uitdagingen. Jouw stem is ook jouw kans om de toekomst te bepalen. Bekijk onze video en kom erachter waarom dat belangrijk is.

Foto van een plenaire vergadering gehouden in het Europees Parlement in Straatsburg.        

Europese zaken 
 

Hoe zag het Europees Parlement eruit tijdens het termijn van 2014-2019? Ontdek vóór de verkiezingen in mei de interessantste feiten die het volgende Parlement zullen vormgeven.

© European Union 2019 -EP        

Europese zaken 
 

De Europese instellingen staan in dienst van de burgers en landen van de EU, maar wat zijn hun functies en hoe verschillen ze van elkaar? Bekijk de infografiek voor een korte handleiding.

Deel deze pagina op Twitter

Samen met Snapchat hebben we speciaal voor de #EUverkiezingen2019 een aantal fantastische effecten gecreëerd. Scan… https://t.co/e1Il6vVbNg

Zie ook: 

Foto van Manfred Weber (DE, EVP)        

Europese zaken 
 

Manfred Weber is één van de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie die op 15 mei deelneemt aan een live Eurovisiedebat in het Parlement in Brussel.

Infografiek over het tegengaan van terrorisme in de EU.        

Veiligheid 
 

Om terrorisme te stoppen, moet terroristen hun toegang tot financiering afgekapt worden en radicalisering en grenscontroles worden aangepakt. Lees meer over het EU-beleid tegen terrorisme.

Foto van Nico Cué, van Europees Links (EL).        

Europese zaken 
 

Nico Cué is één van de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie die op 15 mei deelneemt aan een live Eurovisiedebat in het Parlement in Brussel.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen