Nieuws 

Featured 

Deel deze pagina op Twitter

Tijdens de laatste plenaire sessie vóór de #EUverkiezingen2019 hebben de Parlementsleden verschillende nieuwe maatr… https://t.co/OIyDaY6GyQ

Zie ook: 

Infografiek over Europese grens- en kustwacht.        

Om de veiligheid van Europa te versterken wil de EU het Europees grens- en kustwachtagentschap uitbreiden met 10.000 grenswachters. Op 17 april 2019 keurde het Parlement de plannen goed.

Foto van AP Imageas/European Union-EP        

Economie 
 

Het voorkomen van toekomstige financiële crises vergt veel werk. Parlementsleden hebben op 16 april 2019 plannen aangenomen om de bankenunie in de eurozone verder te versterken.

cover picture for road safety infographic        

Maatschappij 
 

De EU heeft een goede reputatie wat betreft verkeersveiligheid, maar welke landen zijn het veiligst? Ontdek de statistieken op basis van EU-land, type weg, geslacht, leeftijd en meer.

Illustration image of hands in gesture of protection. ©AP images/European Union - EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Sociale inclusie en veiligheid 

Maatschappij 
 

Wat doet de EU ter bevordering van sociale inclusie en veiligheid en ter bestrijding van armoede en werkloosheid? Volg de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Europees sociaal beleid.

Foto betreffende brexit, en de vraag van een deal of no deal-scenario. ©AP Images/European Union-EP        

Europese zaken 
 

Als het VK de EU verlaat zonder deal, zullen mensen en bedrijven in heel Europa worden getroffen. De EU heeft maatregelen genomen om de gevolgen van een ongeordend vertrek te verzachten.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen