Nieuws 

Featured 

Infografiek        

Wereld 
 

De EU onderhandelt wereldwijd over verschillende handelsovereenkomsten en deze zijn afhankelijk van goedkeuring door het Europees Parlement. Lees ons overzicht van lopende onderhandelingen.

Sacharovprijs 2018: Oleg Sentsov, een politieke gevangene        

Europese zaken 
 

De Oekraïense filmregisseur Oleg Sentsov is de winnaar van dit jaar de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2018. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 december in Straatsburg.

Plastic afval in de oceanen        

Maatschappij 
 

Welke soorten plastic afval worden het in zee gevonden? Hoe wil het Parlement ervoor zorgen dat het zeeafval vermindert? Lees verder over de voorgestelde EU-regels.

Deel deze pagina op Twitter

“Het Europees Parlement in Straatsburg is gesloten en niemand kan het tot nader order verlaten. Parlementsleden en… https://t.co/24evFAA9Dk

Zie ook: 

banner        
Prioriteit 

Prioriteit 
Terrorisme 

Veiligheid 
 

Hoe pakt de EU terrorismebestrijding aan? Ontdek het werk van het Europees Parlement voor aanpak terreurdreiging: Europol, wapenwetgeving, passagiersgegevens.

Het ESF +        

Maatschappij 
 

Het Europees Sociaal Fonds wordt verbeterd om efficiëntere antwoorden te bieden op de huidige uitdagingen en om de sociale dimensie van de EU te versterken.

Parlementsgebouw in Brussel        

Europese zaken 
 

Deze week stemmen de parlementaire commissies over voorstellen voor betere terrorismebestrijding, de toelatingsprocedure voor pesticiden en over visumregelingen voor kort verblijf.

Einde geoblocking in Europa in zicht        

Economie 
 

Goed nieuws voor online shoppers: geen geoblocking meer en doorgeleid worden naar een website in een ander EU-land. De regels die het EP goedkeurde zijn vanaf 3 december van kracht.

Future of Europe -Top Story and Banner ©AP Images/European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Toekomst van Europa 

Europese zaken 
 

Van defensie tot economische groei, globalisering en sociaal beleid: lees verder voor de initiatieven waar het Parlement aan heeft gewerkt voor een betere toekomst voor de EU.

Mail notification 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen