Het EP zet zich in voor de bestrijding van de werkloosheid, vooral de jeugdwerkloosheid. De jeugdgarantie, een versterkt Erasmus-programma en het wegnemen van hindernissen voor mensen die werken in het buitenland zijn maatregelen om jongeren beter klaar te maken voor de arbeidsmarkt en om nieuwe banen te scheppen. Maar is dit genoeg om de EU weer op het juiste spoor zetten? Meer dan 26 miljoen mensen en bijna elke vierde jongere zijn werkloos. Bekijk de infografiek over werkgelegenheid in de EU.

"We denken dat dit een kwestie van overleven is voor ons democratisch systeem," liet EP-voorzitter Martin Schulz weten bij het openen van het Agora 2013-evenement, dat van 6 tot 8 november in Brussel plaatsvond. Tijdens Agora werden nieuwe manieren besproken om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Het Parlement had 56 jongeren uit heel Europa uitgenodigd om hun mening te delen.


Bekijk onze infografiek over de huidige werkloosheid in Europa maar ook om te zien in welke beroepsgroepen vacatures zijn en wat de EU doet om de situatie te verlichten.