Online winkelen: geoblocking verleden tijd 

 
 

Deel deze pagina: 

Goed nieuws voor online shoppers: geen geoblocking meer en doorgeleid worden naar een website in een ander EU-land. De regels die het EP goedkeurde zijn vanaf 3 december van kracht.

Online winkelen maakt deel uit van het dagelijks leven van veel Europeanen: 57% van de EU-burgers heeft in 2017 online iets gekocht. Daarnaast is online winkelen één van de favoriete activiteiten van internetgebruikers: 68% van de internetgebruikers winkelde online in 2017.

Online winkelen stopt niet bij de grens: in 2017 kocht een derde van de online shoppers bij een winkel in een ander EU-land. Klanten kunnen echter tegen meerdere obstakels aanlopen waardoor ze niet krijgen wat ze willen.

Met ingang van 3 december 2018 is de verordening van kracht om een einde te maken aan geoblocking van klanten die een website in een ander EU-land bezoeken. Volgens deze wet zullen klanten in staat zijn om te kiezen van welke website ze goederen of diensten willen kopen, zonder te worden geblokkeerd of automatisch te worden omgeleid naar een andere website vanwege hun nationaliteit, woonplaats of zelfs hun tijdelijke locatie.

De leden keurden de wetgeving goed op 6 februari 2018.


Wat is geoblocking?

Elke beperking opgelegd door online winkels op basis van nationaliteit, woonplaats of plaats van de internetverbinding.

Het kan de vorm aannemen van een landdoorleiding, wanneer de gebruikers automatisch naar de nationale versie van een website worden geleid, zelfs als ze verbinding willen maken met de site van een ander EU-land.

Andere vormen van deze vorm van klantendiscriminatie zijn onder meer:

  •  de website accepteert geen betaalmiddelen (bijvoorbeeld creditcards) uit een ander land
  •   niet kunnen registreren op de website vanwege het fysieke adres van de gebruiker of de plaats waar de gebruiker verbinding maakt.

Uit een studie van de Europese Commissie die duizenden websites in de EU heeft geanalyseerd, bleek dat in slechts 37% van de gevallen gebruikers uit een ander EU-land de aankoop konden voltooien en de goederen konden kopen die ze wilden. In de andere gevallen ondervonden gebruikers geoblocking

Waarom het Parlement er voor heeft gezorgd om geoblocking te stoppen

Het Europees Parlement wilde dat deze discriminatie wordt beëindigd, zodat mensen zowel online als offline kunnen profiteren van een geïntegreerde interne markt.

Róża Gräfin von Thun und Hohenstein (EVP, PL), rapporteur voor de nieuwe verordening, zei: "Na roaming, na portabiliteit, ben ik er echt trots op dat we in samenwerking met de Europese Commissie een oplossing hebben gevonden voor het probleem van geoblocking. Dit zal ten goede komen aan miljoenen burgers."

De nieuwe regels zijn van toepassing op een breed scala van goederen en diensten, waaronder:

• fysieke goederen zoals meubels en elektronica;
• online diensten zoals clouddiensten of websitehosting:
• entertainmentdiensten zoals kaartjes voor pretparken en concerten.

Hoe zit het met het beëindigen van geoblocking voor andere producten?

Het Europees Parlement heeft ervoor gezorgd dat de Europese Commissie binnen twee jaar een evaluatie zal maken van de beëindiging van geoblocking, waarbij ook wordt gekeken naar materiaal dat beschermd is door auteurrecht zoals e-books en audiovisuele producten die voorlopig van de wet zijn uitgesloten.