Grensoverschrijdende pakketbezorging: wat zijn de nieuwe EU-regels? 

 
 

Deel deze pagina: 

Online klanten zullen profiteren van een grotere prijstransparantie met nieuwe EU-regels voor grensoverschrijdende pakketbezorging.

Stel, u winkelt online. Na lang zoeken, vindt u eindelijk het perfecte verjaardagsgeschenk voor uw beste vriend. U gaat door met afrekenen en dan... ontdekt u dat de leveringstarieven hoger zijn dan de prijs van het product zelf! Klinkt dit bekend in de oren?


Waarom moet de EU actie ondernemen?
Hoge leveringsprijzen voor grensoverschrijdende diensten zijn één van de grootste obstakels voor online klanten en internethandelaren. Tarieven voor pakketten die van het ene EU-land naar het andere worden verzonden, kunnen tot 5 keer hoger liggen dan de binnenlandse prijzen. Er kunnen grote verschillen zijn wanneer een pakket vanuit twee EU-landen naar dezelfde bestemming wordt verzonden. Een pakket van 2kg verzenden van België naar Italië zou bijvoorbeeld € 32,80- kosten, terwijl hetzelfde pakket dat vanuit Nederland naar Italië zou worden verstuurd € 13,- zou kosten.

Hoe beïnvloedt dit consumenten en webwinkels?
Het ontbreken van transparantie in de sector kan postbedrijven ertoe aanzetten onredelijk hoge prijzen in rekening te brengen. Hierdoor worden kleine internethandelaren mogelijk belemmerd in het handelen met andere EU-landen. Deze omstandigheden verhinderen dat consumenten weloverwogen keuzes kunnen maken en toegang hebben tot een breder scala van producten, met name consumenten uit afgelegen gebieden. Dit is ook van invloed op iedereen die een pakket verzendt naar vrienden en familie in een ander EU-land.

Acties van het Parlement
Op dinsdag 13 maart nam het Europees Parlement een verordening aan om de grensoverschrijdende pakketbezorgingsmarkt transparanter en concurrerender te maken en om de belemmeringen te verminderen die consumenten en internet handelaren tegenkomen bij de online aankoop van producten in de EU. Samen met het einde van geoblocking, verbeteren deze nieuwe regels de rechten van online klanten.

Wat houdt de nieuwe verordening in?

  • Consumenten en internethandelaren zullen de mogelijkheid hebben om de prijslijst te controleren en om de beste deals te vinden op een speciale website.
  • Koeriersdiensten moeten klanten duidelijke informatie verstrekken over de leveringsprijzen en voorwaarden.
  • Nationale postautoriteiten zullen gegevens van pakketbezorgdiensten verzamelen om de markt te controleren en om onredelijk hoge tarieven te beoordelen.


Volgende stappen
De leden willen dat de Europese Commissie, zodra de nieuwe regels in werking treden, de geboekte vooruitgang beoordeelt en beslist of verdere maatregelen nodig zijn.