2016 nadert met rasse schreden, een goede gelegenheid om terug te kijken naar dit jaar. De meest memorabele momenten, van de vluchtelingencrisis tot de terreuraanslagen. Daarnaast behandelde het Parlemen ook onderwerpen zoals belastingafspraken, Griekenland en de overeenkomst voor transatlantische handel en investeringen Partnerschap (TTIP) tussen de EU en de Verenigde Staten. Bekijk onze video voor de terugblik.

Het is een zeer uitdagend jaar gebleken voor Europa, gekenmerkt door de vluchtelingencrisis. In de plenaire vergadering debatteerden de Franse president François Hollande en de Duitse Kanselier Angela Merkel over de kwestie met de leden.


De dodelijke aanslagen in Parijs op 13 november brachten terrorismebestrijding naar de top van de agenda van het Parlement.


In het kielzog van het Lux leaks belatingschandaal, deed de EP-commisie Belastingafspraken de aanbeveling maatregelen te nemen om de fiscale transparantie te vergroten.


Raif Badawi, een blogger uit Saoedi-Arabië, die momenteel een gevangenisstraf van tien jaar uitzit voor "het beledigen van de islam" op zijn website, won de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2015.


De Lux filmprijs werd toegekend aan de Turks-Franse filmregisseur Deniz Gamze Ergüven voor haar film Mustang.


De Griekse premier Alexis Tsipras kwam ook naar het Europees Parlement om de moeilijke situatie in zijn land te bespreken.


Bekijk de video voor meer momenten uit 2015, met inbegrip van de nieuwe roaming-wetgeving en de richtlijn om het gebruik van plastic tasjes terug te dringen.