Deze week: cyberbeveiliging, intimidatie, kwaliteitscontrole 

 
 

Deel deze pagina: 

Van cyberbeveiliging tot vaderschapsverlof en seksuele intimidatie: de parlementaire commissies hebben veel zaken op de agenda staan deze week.

Seksuele intimidatie
Op dinsdag zal de commissie voor de rechten van de vrouw stemmen over maatregelen ter bestrijding van pesterijen en seksuele intimidatie op het werk, in de openbare ruimte en in het politieke leven. De maatregelen verduidelijken de voorwaarden, definities en classificaties voor verschillende soorten van gender gerelateerd geweld.

Kwaliteitscontrole
Producten met dezelfde merknaam en verpakking worden soms verkocht met lagere kwaliteitsnormen in delen van de EU dan in andere delen van de EU. Op donderdagochtend zal de commissie voor de interne markt stemmen over voorstellen om dit probleem aan te pakken.

Cyberbeveiliging

De industrie en onderzoekscommissie zal dinsdagochtend stemmen over de invoering van een cyberbeveiligingscertificatieregeling voor software en hardware, zoals slim witgoed (wasmachines, drogers, koelkasten), evenals een sterkere rol voor het cyberbeveiligingsagentschap van de EU: het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (Enisa)

Eén digitale toegangspoort
Op donderdag zal de commissie voor de interne markt stemmen over de oprichting van één digitale toegangspoort voor informatie, procedures en diensten voor ondersteuning en probleemoplossing. Dit is bedoeld om mensen en bedrijven online toegang te geven tot informatie en hen bijvoorbeeld toe te staan ​​studieleningen aan te vragen, een auto te registreren of een verblijfsvergunning aan te vragen. Op 24 maart is een voorlopig akkoord bereikt met de Raad, maar het moet nog formeel worden goedgekeurd.

Evenwicht tussen werk en privéleven
Over voorstellen om vaders tien dagen betaald verlof te geven na de geboorte van hun kind, het recht op meer flexibele werktijden voor ouders en verlof voor verzorgers zal op woensdagmiddag worden gestemd door de commissie werkgelegenheid.