Deel deze pagina: 

Ontdek hoe EU-onderzoek en -innovatie het dagelijks leven verbeteren in een conferentie die op 27 november door het Europees Parlement en de Europese Commissie is georganiseerd.

Op dinsdag 27 november vindt in het Parlement een conferentie plaats over de invloed van onderzoek en innovatie in het dagelijks leven. De conferentie is voor iedereen toegankelijk. Registreer hier om deel te nemen.

In de afgelopen dertig jaar heeft de EU € 200 miljard geïnvesteerd in onderzoeks- en innovatieprojecten die het dagelijks leven voor iedereen verbeteren.

Van Galileo, de Europese GPS, tot Casper, een robot die kinderen met de diagnose kanker helpt, de voordelen van het onderzoek zijn breed. Vorig jaar werd meer dan 60% van de voltooide projecten die werden gefinancierd door de Europese Onderzoeksraad beschouwd als belangrijke wetenschappelijke doorbraken.Uitmuntend wetenschappelijk onderzoek 
  • In de afgelopen 10 jaar waren meer dan 80 EU-wetenschappers en -onderzoekers Nobelprijswinnaars. 

De conferentie zal onderzoekers en politici samenbrengen om na te denken over eerdere en recente prestaties. Er zullen panels zijn over:

• Gezondheid
• Duurzame omgeving
• Op de markt brengen van innovatie
• Veilige samenleving voor iedereen

Bekijk het programma voor meer informatie en het registratieplatform in de onderstaande links.

Gebruik de hashtag #ResearchImpactEU om deel te nemen aan het online debat.