Stage bij het Europees Parlement: Meld je aan voor 30 juni! 

 
 

Deel deze pagina: 

Meld je aan voor een Schumanstage bij het Europees Parlement 

Benieuwd naar de dagelijkse werkzaamheden van een internationale, meertalige instelling als het Europees Parlement? Solliciteer en doe praktijkervaring op in de besluitvorming van de EU!

Het Europees Parlement is een belangrijk forum voor politiek debat en besluitvorming op EU-niveau. Parlementsleden worden rechtstreeks verkozen door kiezers uit alle EU-landen om de belangen van EU-burgers te vertegenwoordigen en om ervoor te zorgen dat andere EU-instellingen democratisch werken.


Het stageprogramma van het Parlement biedt kansen om werkervaring op te doen en om een inzicht te krijgen in het dagelijkse werk van een van de Europese instellingen. Universitair afgestudeerden van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden als stagiair voor een exclusief voorproefje van een carrière bij de EU.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Schumanstage? 
  • Je bent 18 jaar of ouder 
  • Je voldoet aan de taalvereisten 
  • Je hebt een universitair dipoma 
  • Je hebt niet langer dan twee achtereenvolgende maanden gewerkt binnen een instelling of orgaan van de EU 
  • Je hebt zes maanden voor het begin van de stage geen studiebezoek gebracht aan het secretariaat van het Europees Parlement  

Als je je aan wil melden voor een Schumanstage bij het Europees Parlement heb je uiterlijk tot 30 juni de mogelijkheid om te solliciteren op een van de vacatures.


Succesvolle sollicanten zullen vanaf 1 oktober 2019 tot 28 februari 2020 aan de slag gaan in het Parlement.