Deel deze pagina: 

Nieuwsitems 

 Doris Pack        

Dankzij het Erasmus-programma hebben veel studenten in het buitenland kunnen studeren. Het populaire uitwisselingsprogramma wordt nog beter. Het nieuwe Erasmus + programma zal er voor zorgen dat meer dan vijf miljoen mensen in een ander land kunnen studeren en vrijwilligerswerk doen. Op maandag 18 november wordt er over het nieuwe programma plenair gedebatteerd en op 19 november wordt er over gestemd. We spraken met Doris Pack, die het voorstel door het EP loodste.

studenten        

Erasmus, het populaire Europese uitwisselingsprogramma voor studenten, wordt vernieuwd. Het vernieuwde Erasmus zal Erasmus + heten en behelst zowel onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Een recordaantal van 270.000 studenten nam deel aan één van de populairste EU-programma's en studeerde of deed een stage in het buitenland in 2012-2013.

Key number

3 miljoen   Erasmusstudenten sinds 1987

Deel dit citaat: 

Nieuwsitems 

EP-Voorzitter Martin Schulz        

Op 11 december heeft EP-Voorzitter Martin Schulz de wet ondertekend voor de nieuwe generatie van Europa's meest populaire uitwisselingsprogramma: Erasmus. Het herziene programma met de naam Erasmus +, treedt in werking op 1 januari 2014 in alle lidstaten. Met een begroting van meer dan 14 miljard Euro voor de periode 2014-2020 zal Erasmus + de mogelijkheid bieden aan meer dan 4 miljoen jonge Europeanen om te studeren of een opleiding te volgen in het buitenland.

Four students with their thumbs up for the Erasmus + program ©BELGA/BELPRESS        
Persbericht 

Persbericht 

Het nieuwe EU-programma Erasmus+, dat beurzen aan studenten, docenten, opleiders en stagiaires verstrekt, is op dinsdag goedgekeurd door het Europees Parlement. Het programma geldt ook voor jongerenleiders, vrijwilligers en jonge sporters. Daarnaast kunnen studenten met Erasmus+ voor hun masteropleidingen goedkopere leningen in het buitenland krijgen.

Erasmus.        

Erasmus, het immens populaire uitwisselingsprogramma van de EU blijft voorlopig bestaan. Door het dreigende begrotingstekort in 2012 zag het er lange tijd naar uit dat er te weinig geld zou overblijven om studenten en leerkrachten in het buitenland te laten studeren en werken, maar het EP keurde net op tijd een akkoord goed waardoor er 6 miljard extra budget vrijkomt voor 2012. Bekijk onze infografiek voor alle cijfers en feiten over Erasmus.

Students studying together outside © Belga/Easyphotostock/T. Olson        

Een recordaantal van 270.000 studenten nam deel aan één van de populairste EU-programma's en studeerde of deed een stages in het buitenland in 2012-2013. De aantallen zullen naar verwachting in de toekomst groeien aangezien het Europees Parlement het nieuwe verbeterde Erasmus + programma heeft gesteund. Erasmus+ gaat van start in september. Wat zijn de meest populaire bestemmingen en welke studenten maken het meest gebruik van het programma?

SIn het buitenland studeren dankzij het Erasmus programma        

Het EU-uitwisselingsprogramma voor leraren en studenten, genaamd naar de Nederlandse filosoof Erasmus, viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Sinds de lancering in de late jaren 80 hebben bijna drie miljoen studenten en docenten kunnen studeren en werken in het buitenland dankzij de Erasmus-beurzen.