Erasmus wordt steeds groter en beter! 

Bijgewerkt op: 
 
Gecreëerd:   
 

Deel deze pagina: 

Steeds meer studenten maken gebruik van het Erasmus-programma © Belga/Easyphotostock/T. Olson  

Een recordaantal van 270.000 studenten nam deel aan één van de populairste EU-programma's en studeerde of deed een stages in het buitenland in 2012-2013. De aantallen zullen naar verwachting in de toekomst groeien aangezien het Europees Parlement het nieuwe verbeterde Erasmus + programma heeft gesteund. Erasmus+ gaat van start in september. Wat zijn de meest populaire bestemmingen en welke studenten maken het meest gebruik van het programma?

Het programma ging van start in 1987 en is sindsdien een groot succes geweest. In het academisch jaar 2012-2013 profiteerden bijna 270.000 studenten - een nieuw record – van het programma om te studeren of stage te lopen in het buitenland. De stijging t.o.v. het voorgaande jaar bedroeg 6%.


Een op de vijf studenten (55.000) kozen voor stages. Dit betekent een jaarlijkse stijging van ruim 16%.


De drie populairste bestemmingen van het programma waren Spanje, Duitsland en Frankrijk. Het hoogste aantal studenten kwam uit Spanje - bijna 40 000 studenten - gevolgd door Duitsland, Italië en Polen.


De gemiddelde Erasmusbeurs, bedoeld om een deel van de kosten van in het buitenland wonen en reizen te dekken, was € 272 per maand, een stijging van 9% ten opzichte van het voorgaande jaar (€ 250). De beurs wordt in sommige landen aangevuld door nationale, regionale of institutionele fondsen.


Voor meer informatie over hoe Erasmus eruit zal zien met nieuwe en verbeterde editie Erasmus + programma, kunt u ons actuele dossier raadplegen.