Deel deze pagina: 

Nieuwsitems 

Plenaire vergaderzaal        

Van oorlog tot duurzaamheid, het Europees Jongerenevenement vindt plaats op 20 en 21 mei in het Parlement in Straatsburg en is de ideale gelegenheid voor Europese jongeren om hun standpunten te laten horen over veel cruciale kwesties voor de toekomst van het continent. Het evenement biedt politieke debatten en workshops met EU-besluitvormers, evenals topsprekers uit het bedrijfsleven en de samenleving. Naar aanleiding van het EYE wordt een verslag met de beste ideeën aan de leden voorgelegd.

Foto EYE 2016        

Afgelopen mei kwamen 7.500 jongeren uit de EU bijeen in het Parlement in Straatsburg voor het tweejaarlijkse Europees Jongerenevenement (EYE). Na twee dagen van discussie over onderwerpen variërend van migratie en jeugdwerkloosheid tot klimaatverandering, werden 50 van de meest interessante ideeën uit EYE2016 overhandigd aan de EP-leden in september. De EYE deelnemers zullen deze de komende maanden presenteren in de parlementaire commissies. Doe mee aan het debat online met de hashtag #EYE2016.

01.jpg        

Wat is de toekomst van Europa? Vraag het de mensen die het vorm zullen geven! Afgelopen weekend kwamen meer dan 7.500 jonge Europeanen bijeen voor het Europees Jongerenevenement om de meest dringende problemen van het continent met EP-leden en leiders te bespreken. Duizenden mensen volgen ook de discussies online: de hashtags #EYE2016 en #EYEtv werden bijna 26.000 keer gebruikt tijdens het twee dagen durende evenement.

EYE 2016 
  • 20 - 21 mei 2016 
  • Europees Parlement in Straatsburg 

Nieuwsitems 

EYE in 2014        

Op 20-21 mei biedt het Europees Jongerenevenement in Straatsburg een unieke kans aan 7.500 jonge Europeanen om hun stem te laten horen. Op een moment dat Europa wordt geconfronteerd met crises op vele fronten zullen de deelnemers, allen tussen 16 en 30 jaar oud, ideeën en visies kunnen uitwisselen over de toekomst van de EU. Als follow-up wordt een rapport met de besproken ideeën voorgelegd aan de leden. Volg #EYE2016 voor nieuws in aanloop naar het evenement!

Plenaire vergaderzaal        

Het Jongerenevenement (EYE) vindt deze vrijdag en zaterdag plaats in het Parlement in Straatsburg en is niet alleen voor de 7.500 jongeren die erbij kunnen zijn. Waar je ook bent, je kunt je mening laten horen tijdens het evenement waar de deelnemers ideeën en perspectieven uitwisselen over de toekomst en andere jeugd-gerelateerde zaken met betrekking tot de EU. EYE wordt vrijdagochtend geopend door EP-ondervoorzitters Mairead Mc Guinness, Sylvie Guillaume, Rainer Wieland en Ulrike Lunacek.