#EYE2018: 8.000 jongeren, 2 dagen, talloze ideeën voor de toekomst van Europa 

 
 

Deel deze pagina: 

Met nog geen jaar te gaan tot de volgende EU-verkiezingen, komen 8.000 jongeren in Straatsburg bijeen voor twee dagen van ideeën en debatten tijdens het derde Europese Jongerenevenement.

Europese Jongerenevenement 2018 in het Europees Parlement in Straatsburg 

Op vrijdag en zaterdag 1 en 2 juni, opent het hart van de Europese democratie haar deuren voor meer dan 8.000 jongeren uit de hele Unie en daarbuiten. Tijdens het derde Europese Jongerenevenement (EYE) zal een recordaantal jongeren deelnemen aan 400 activiteiten, debatten, performances en workshops in de gebouwen van het Parlement in Straatsburg. Je kunt hier door het programma bladeren.


De voorzitter van het Parlement, Antonio Tajani, opent de eerste plenaire bijeenkomst tijdens EYE 2018 in de plenaire zaal op vrijdagochtend om 10.00 uur. De beste ideeën van het tweedaagse evenement zullen worden samengevat in een verslag, welke na de zomer aan de commissies van het Parlement wordt gepresenteerd.

Als je in Straatsburg bent, zorg dan dat je het Sociale Media-team van het Parlement bezoekt in Emilio Colombo ruimte, waar je collega-Instagrammers kunt ontmoeten, onze EYE Snapchat-lens kunt ontgrendelen, onze "I love EU"-fotobooth kunt uitproberen en nog veel meer. Zorg er ook voor dat je je aanmeldt op de officiële evenementpagina op Facebook!

Volg EYE 2018 online!

Niet in Straatsburg op vrijdag en zaterdag? Je kunt de debatten live volgen op de website van het Parlement. Je vindt ook live verslaggeving, inclusief interviews met gasten en deelnemers, op de Facebook-pagina's van het Parlement en het EYE.


We zullen ook live interviews houden op de Engelse en Franstalige Twitter-accounts van het Parlement. Wil je online deelnemen aan het debat? Gebruik de hashtag #EYE2018! Je kunt ook onze live verslaggeving volgen op Instagram en Snapchat, of de EYE 2018 app gebruiken (beschikbaar in de App Store, Google Play en op de desktop).