“We zullen niet worden vergiftigd door deze criminelen": EP eert slachtoffers Parijs 

 
 

Deel deze pagina: 

EP-leden en personeel van het Parlement zongen het Franse volkslied en hielden een minuut stilte voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen van vorige week in Parijs in een ceremonie op 17 november. "De aanslagen in Parijs waren een aanval op onze vrijheden, een aanval tegen onze Europese waarden en onze manier van leven, een aanval op ons allen. In ons verdriet staan wij Europeanen staan naast het Franse volk, “ zei EP-voorzitter Schulz.

Schulz waarschuwde tegen het wijzigen van de EU-aanpak van de migratiecrisis na de aanslagen: "We zullen het niet toestaan te worden vergiftigd met het gif van deze criminelen. Als we alle vluchtelingen uit Syrië beginnen te verdenken, plaatsen wij slachtoffers en moordenaars op dezelfde positie en dat is precies wat ze willen. Meer dan ooit zullen we tolerant en humaan zijn, zullen we vechten om onze manier van leven en onze open samenlevingen te verdedigen," voegde hij eraan toe.


Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands beleid, Federica Mogherini en de Franse onderminister van Europese Zaken, Harlem Désir, waren ook bij de ceremonie aanwezig.