Deel deze pagina: 

Nieuwsitems 

Antonio Tajani        

Antonio Tajani werd verkozen tot EP-Voorzitter op 17 januari 2017 en volgde hiermee Martin Schulz op. Tajani, een Italiaans lid van de Europese Volkspartij (EVP) en Ondervoorzitter van het Parlement, kreeg 351 stemmen in de vierde en laatste stemronde. De tegenkandidaat, de Italiaan Gianni Pittella (S&D), kreeg 282 stemmen. Tajani’s ambtstermijn loopt af in 2019, het jaar van de volgende Europese verkiezingen.

Infografiek        

De EP-leden kozen op 17 januari Antonio Tajani als EP-voorzitter en kozen de volgende dag de 14 Ondervoorzitters en vijf quaestoren voor de tweede helft van de zittingsperiode 2014-2019.

Nieuwsitems 

Persbericht 

Na de verkiezing van de voorzitter op dinsdag, kozen de parlementsleden op woensdag in twee stemrondes 14 ondervoorzitters. De kandidaten hadden een absolute meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen nodig. De nieuwe ondervoorzitters komen uit 6 verschillende politieke fracties.

Video europarltv        

Antonio Tajani werd op dinsdag 17 januari na vier stemrondes gekozen als de nieuwe Voorzitter van het Parlement Na de bekendmaking van de uitslag, prees Tajani het democratische karakter van het proces en beloofde om alle EP-leden te vertegenwoordigen. Bekijk onze video voor de hoogtepunten van de verkiezing.