Internationale Vrouwendag 2019: Empowerment in de politiek 

 
 

Deel deze pagina: 

Internationale Vrouwendag 

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart onderstreept het Europees Parlement het belang van de participatie van vrouwen in de politiek.

Het Parlement organiseert verschillende evenementen die focussen op de participatie van vrouwen in de politiek. Dit is belangrijk in het kader van de Europese verkiezingen in mei.


Evenementen in het Parlement


Op 7 maart organiseert het comité voor gendergelijkheid van het Parlement discussies over vrouwen in de politiek. De nadruk ligt op de participatie van jonge vrouwen in de politiek en het bevorderen van vrouwen hun potentie.


Vilija Blinkevičiūtė, voorzitter van de parlementaire commissie voor gendergelijkheid, en Věra Jourová, de Europese commissaris voor gendergelijkheid, zijn aanwezig. Andere sprekers zijn de vicevoorzitter van het Parlement Dimitrios Papadimoulis, de Kroatische president Kolinda Grabar- Kitarović, en Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU.


Volg het debat live op 7 maart om 09.00 MET.


Op 5-6 maart organiseert het Parlement een bijeenkomst voor journalisten. De meeting focust op de Europese verkiezingen en stelt de volgende vragen aan de kaak:

  • Wat is de huidige status van de verhouding (m/v) in de politiek?
  • Hoe breken we het glazen plafond? Zorgt de jongere generatie voor verandering?
     Hoe zetten politieke partijen zich in voor emancipatie en empowerment van vrouwen?
  • Waar stemmen vrouwen zelf op tijdens de verkiezingen?

Volg de bijeenkomst live op 5 maart om 14.00 MET.


Live chats op sociale media


Op 7 maart om 16.00 MET beantwoordt parlementslid Angelika Mlinar vragen over de oplossing van gendermainstreaming binnen het Europees Parlement op Facebook en Instagram.


Op 8 maart bespreken #ikstemdezekeer-vrijwilligers het belang van de deelname van jonge vrouwen in de politiek op Facebook om 17.00 MET. De vrijwilligers voeren actief campagne voor de Europese verkiezingen en het belang van te stemmen.